KOP ČAKOVEC osigurao prvoligaški status mladim snagama

Na zagrebačkom Jarunu 15. i 16. srpnja odigran je završni krug natjecanja u klupskom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku. Klub odbojke na pijesku Čakovec ispunio je osnovni plan, a to je osigurati opstanak u prvoj državnoj ligi.



Na igračicama Sari Petak, Ani Novak, Ivi Bulović, Inki Varga i Mailindi Vnuk bio je zadatak odigrati što kvalitetnije, kako bi osvojile bodove potrebne za opstanak u najelitnijem razredu. U prva tri kola protivnici su najkvalitetnije momčadi koje malo i odskaču po kvaliteti od ostalih ekipa pa u tim susretima nije osvojen ni bod.

U susretu s KOP Vrapčem naš par Ana Novak/ Iva Bulović u srazu sa Štimac/Krmpotić, odličnom igrom bile su blizu osvajanja boda, tijesno su izgubile 1:2. U posljednjem susretu subotnjeg natjecanja protiv KOP Žnjana iz Splita vodi se ravnopravna borba na oba terena par, Inka Varga / Mailinda Vnuk protiv Bazina/Stanović dominiraju u prvom setu ostvaruju prednost od 19:15, do osvajanja seta dijeli ih samo dva poena, no ipak su Splićanke sigurnije u završnici i ostvaruju niz od šest uzastopnih poena i set je izgubljen. U drugom setu Inka i Mailinda nemaju više snage za ozbiljniji otpor protivnicama.


Na drugom terenu Ana Novak i Iva Bulović protiv Vrselj/Bečić u dobivaju sigurno prvi set, u drugom malo posustaju i u neizvjesnoj završnici drugog seta gube na razliku rezultatom 20:22, da bi treći set otišao na stranu sretnijih Splićanki.

Osječka Retfala protivnik je u prvom nedjeljnom susretu, Ana Novak/Mailinda Vnuk solidno igraju protv Rajković/Kezerić, naročito je neizvjesno u drugom setu, no ne uspijevau doći do pobjede. Na drugom terenu potpuno obrnuta situacija, raspoložene Sara Peta i Iva Bulović stabilnom igrom i pobjedom od 2:0 osvajaju prvi bod.



U slijedećem susretu na drugoj strani mreže je KOP Mladost. Ana Nova i Mailinda Vnuk bez većih problema slave 2:0, dok Sara Petak i Iva Bulović u potpuno ravnopravnoj igri gube 1:2, nakon gubitka prvog seta naše poravnavaju na 1:1, a u trećem setu koji se igra poen za poen, u samoj završnici imaju manje sreće i koncentracije i gube s tijesnih 15:12.

U zadnjem nastupu protivnik je KOP Zagreb. Ana Novak i Inka Varga nakon lako izgubljenog prvog seta pokazuju svoju kvalitetu i dominiraju u drugom setu dobro serviraju i Zagrepčanke su na velikim mukama, no ipak iskusnije Zagrepčanke uspijevaju u završnici poravnati rezultat i dobiti set 21:19. Kombinacija Mailinda Vnuk i Iva Bulović pokazala se vrlo uspješnom, igraju sigurno i kvalitetno i ne dopuštaju protivnicama da ni u jednom trenutku pobjedu dovedu u pitanje i tako osvajaju i treći bod.



S osvojenih sedam bodova osiguran je opstanak u ligi što je bio i osnovni cilj. Da bi slijedeća sezona mogla biti još uspješnija govori podatak da je to mlada ekipa pa tako da od ukupno sedam igračica koje su nastupile u ovoj sezoni, njih šest je nastupilo u natjecanju kadetkinja i juniorki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije