FOTO Sedam desetljeća NK Omladinac iz Mačkovca

U petak, 30. lipnja u Društvenom domu u Mačkovcu na svečani je način obilježena 70-ta obljetnica NK Omladinac. O razvojnom putu kluba govorio je klupski predsjednik Radovan Bedić.

Istaknuo je kako je prvi predsjednik kluba bio je Stjepan Toplek kojem se može zahvaliti što je s ostalim članovima kluba te davne 1947. službeno počeo igrati nogomet u Mačkovcu. Najstariji živući članovi kluba još se uvijek s radošću toga sjećaju. Prvu loptu u klub donio je August Vrabec, a prve kopačke Štef Bistrović.

Prvi veći uspjeh bilježe 10 godina poslije kada klub osvaja prvo mjesto u ondašnjem Kotaru Čakovec. Klub spada u red 16 klubova osnivača Međimurskog nogometnog saveza 1959. godine. Prve svlačionice dobivaju od 1967. do 1968. godine kada osvajaju prvo mjesto u Međimurskoj ligi.

Od značajnijih nastupa i uspjeha treba spomenuti 1972. godinu kada su juniori NK Omladinca igrali finale juniorskog kupa Hrvatske. Te je 1972. godine NK Omladinac Mačkovec proglašen je momčadi godine u Međimurju, igrač juniora Josip Krištofić proglašen najboljim sportašem Međimurja.

Tijekom 70-ih godina osvojili su nekoliko naslova prvaka u ligama u kojima su nastupali. 1973. uređeno je nogometno igralište i sagrađena nova zidana svlačionica. Godine 1982. održana je proslava 35 godišnjice kluba uz gostovanje juniora NK Dinama u sezoni u kojoj je Dinamo, nakon dugih 24 godina, osvojio naslov prvaka tadašnje Jugoslavije.

Godine 1985. organizirana je velika tombola koja je uspjela i pomogla u daljnjoj izgradnji sportskog objekta na igralištu.

Bedić je s ponosom istaknuo 1993. godinu kada su igrali kvalifikacije za višu ligu protiv momčadi NK Orač iz Petrijanca. Nakon domaće pobjede 2-0 slijedi poraz u gostima s istim rezultatom. Nakon toga slijedi serija od 24 izvedena kaznena udarca, no nažalost nisu uspjeli ući u viši rang. Godine 1997. povodom 50. godišnjice kluba ponovo ugošćuju NK Dinamo Zagreb, tada ekipu veterana, u vrijeme kad je klub nosio ime Croatia.

Godine 2001. osvajaju naslov prvaka 2. MNL. – Ovo su samo neki događaji i segmenti iz bogate povijesti kluba, koju moramo cijeniti i poštivati, a koji nam govore da je u cijelom tom periodu bilo ljudi koji su znali dobro igrati nogomet, a isto tako dobro voditi naš klub. Sada su te obveze i zadaci naši. Posljednje dvije sezone napokon igramo 2. MNL, gdje smo ove sezone osvojili 9. mjesto.

Smatramo da nam je u toj ligi i mjesto, a rezultat nam svake godine mora biti sve bolji – dodao je u svom govoru Bedić. Trenutno u klubu djeluju 4 selekcije – mlađi pioniri, juniori, seniori, veterani s 80-ak igrača i aktivnih članova kluba od čega oko 40-ak u mlađim uzrasnim kategorijama. Spomenuta je dobra suradnja s roditeljima i sponzorima te s MO Mačkovec kao i s Gradom Čakovcem i svim ostalim udrugama i društvima u Mačkovcu.

Klubu je u ime MNS rođendan, uz prigodan poklon, čestitao Mato Kljajić, predsjednik MNS-a. Među čestitarima su bili: Vera Sršan iz Udruga Sport za sve, predsjednik MO Dragutin Balog, izaslanik Grada Čakovca Tomica Jakopec, Sudačke organizacije MNS-a Dragutin Vuk, Udruge mladih Mačkovec Lea Strnad, osnivači NK Omladinca Stjepan Mesarić i Ignac Mikac, DVD-a Nenad Damiš, KUD-a Mačkovec Ivan Ujlaki, Udruge umirovljenika Mačkovec JosipLesjak, Streljačkog kluba Željko Bedić, Intermegrad Vladimir Holetić, bivši predsjednici Josip Varga i Josip Lesjak, bivši dugogodišnji predsjednik SD Ivan Žižek, dok su čestitali i susjedni klubovi NK Šenkovec, NK Omladinac Novo Selo Rok i NK Dinamo Žiškovec. Svi oni primili prigodne klupske poklone.

Nakon završetka svečane sjednice mogla razgledati povijesna klupska foto-građa i novinski isječci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije