ŠAHOVSKI TURNIR održan u Maloj Subotici

U subotu je bilo mnogo događanja u Maloj Subotici gdje se održavaju Dani općine. Tri događanja su bila gotovo u isto vrijeme. Pod šatorom koji je smješten na parkiralištu Osnovne škole Tomaša Goričanca održan je šahovski turnir ŠK Dinamo iz Palovca. Ispred šatora je 12 ekipa kuhalo gulaš, a istovremeno su održane sportske utrke za sve ljubitelje trčanja.



ŠK Dinamo Palovec kao organizator šahovskog turnira i Općina Mala Subotica kao pokrovitelj uveličali su šahovskim turnirom Dane općine Mala Subotica. Ovaj turnir se održava već više godina i svake godine poprima sve veći značaj (po broju učesnika šahista, svih uzrasta i dobi iz cijelog Međimurja).



Kao dobar organizator ŠK Dinamo pod vodstvom predsjednika kluba Dragutina Srneca, tajnice Slađane Cirkvenčić i blagajnice Ivančice Šegović s uspjehom su vodile ovaj turnir. ŠK Dinamo osnovan je 21. lipnja 1981. godine i da se natječe u IV. HŠL centar. Ima 12 registriranih igrača. U klubu djeluju mladi šahisti – kadeti koji se natječu u kadetskoj ligi Centar.



Dobra suradnja između kluba i Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice je rezultat rada s učenicima kroz školu šaha. Osnovna škola posljednih godina ima odlične rezultate u županiji, tako da su u školskoj godini 2016/17. i djevojčice i dječaci zauzeli visoka druga mjesta. Voditelj škole je Dragutin Srnec.



Općinskom turniru odazvalo se 35 šahista u seniorskoj konkurenciji (iz svih klubova iz Međimurja), 12 kadeta i 4 kadetkinje iz Općine Mala Subotica. Seniori su igrali u sedam kola (Švicarac) dok su dječaci i djevojčice igrali svaki sa svakim (Berger).



Općina kao pokrovitelj osigurala je pehare za (1., 2., i 3. mjesto) za seniore i pehare za 1., 2., i 3. mjesto za dječake i djevojčice kao i medalje za sve ostale mlade šahiste. Cijeli turnir nadzirao je i pratio sudac Saša Stanković.



Rezultati:
Kadetkinje: 1. mjesto osvojila je Julia Janković 3 boda, 2. mjesto osvojila je Hana Halić s 1,5 boda, treće mjesto pripalo je Ani Blažona s 1 bodom i na 4. mjestu je bila Mateja Toplek s 0,5 boda.



Kadeti: 1. mjesto pripalo je Nevenu Cirkvenčiću s osvojenih 8 bodova, 2. mjesto osvojio je Luka Šegović sa 7 bodova i 3. mjesto pripalo je Dino Puklek koji je osvojio 7 bodova. Nevenu Cirkvenčiću je ovo četiri uzastopna titula najboljeg mladog šahista u Općini Mala Subotica.



Seniori: 1. mjesto osvaja Ivan Novak MK ŠK Sloboda Mihovljan s osvojenih 6,5 boda, 2. mjesto Saša Vidović FM ŠK Strahoninec sa 6 bodova i 3. mjesto Tihomir Željeznjak ŠK Strahoninec s 5,5 boda. Pehare i medalje je na kraju turnira podijelio novi općinski načelnik Valentino Škvorc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije