SVJETSKI DAN sportskih novinara

Sekcija sportskih novinara Međimurja, koja broji 27 člana, tijekom cijele 2017. aktivno radi na promicanju novinarske profesije, ali i sporta. Sekcija je za svoje članove organizirala Radionicu o sportskom izvještavanju. Predavač je bila dugogodišnja lektorica i profesorica hrvatskog jezika Dijana Savić. Intencija radionice je bila ukazati na najčešće pravopisne i stilske pogreške u sportskom novinarstvu.

Sekcija je pokrenula ideju, a kasnije su je prihvatili Grada Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca o obilježavanju 30. obljetnice Univerzijade ’87. Jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Čakovcu i Međimurju obilježen je na okruglom stolu održanom u Maloj sceni Centra za kulturu.


Članovi Sekcije i svojim angažmanom kroz revijalne susrete promiču sportske manifestacije. Tako su sportski novinari igrali na drugom po redu Malonogometnom prvenstvu Međimurja na mantinele u ATON-u u Nedelišću, sudjelovali su na humanitarnom malonogometnom turniru u Belici povodom Dana Međimurske županije te su revijalnom utakmicom u odbojci na pijesku odali počast preminulom kolegi Rajku Kolareku.

U planu je održavanje još jedne radionice, ovog puta iz fotografije, posjet Hrvatskom zboru sportskih novinara, Sportskoj televiziji i Hrvatskom olimpijskom odboru. Predsjednik Tomica Jakopec nam je rekao: ‘Kroz poznanstva, rad i podršku krovne nacionalne organizacije tražit ćemo načine kako poboljšati naš rad, omogućiti profesionalni rast naših članova, poboljšanje kvalitetu rada naših medija kao i kvalitetnije izvještavanje o međimurskom sportu, čime na kraju svi dobivamo.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije