FOTO Dinamo Domašinec prvak 1. ŽNL: ‘Samo je nebo iznad nas’

Ponosni su na sebe i dostignute uspjehe nogometaši Dinama iz Domašinca. Postali su potpuno zasluženo prvaci najelitnije međimurske nogometne lige u sezoni 2016./17. Ponos je takav da za njih vrijedi glorificirana uzrečica ‘samo je nebo iznad nas!’

Kroz 30 prvenstvenih utakmica osvojili su 68 bodova. Nije to slučajnost jer su kroz cijelu sezonu igrali najbolje i gotovo stalno bili vodeća momčad prvenstva. Momčad je bila spoj i mladosti i iskustva, a ima i najboljeg strijelca Međimurja, Stjepana KrznaraČepu‘. Rezultati su plod kolektivne igre, discipline i zajedništvo na terenu i izvan njega.

Uza sve to treba spomenuti doprinos predsjednika kluba Josipa Đurkina ‘Jocike’ koji u zanosu kaže: – Čestitao bih igračima i treneru na osvajanju naslova prvaka lige. Nakon prošlogodišnje, ne baš blistave sezone, odmah po završetku krenuli smo u osnaživanje ekipe i postavljanje novog trenera Antuna Jukića, što je bio pun pogodak. Cilj nam je bio biti i ostati u vrhu. Znali smo da će nam biti teško jer je dosta klubova imalo ambicije za sam vrh, rekao je predsjednik.

U osvrtu na jesenski dio, on je rekao kako je bio izuzetno neizvjestan i uzbudljiv, točnije vodila se borba za svaki bod do dvanaestog kola. Zimska stanka im je donijela nove brige, odlazak vratara Prekupca, igrača u polju Kranjeca i Tomašeka koji su otišli u inozemstvo, a ozlijedio se i kapetan Trstenjak.

Dovođenjem vratara Fodora zamjena dosadašnjem vrataru bila je prava jer je ostao neprikosnoven na vratima s najmanje primljenih pogodaka u ligi. Došli su ‘veznjak’ Magdalenić, zadnji vezni Ribić i lijevi bočni Drožđek pa je kadrovska križaljka bila spremna za zimske pripreme s ciljem – probati zadržati prvo mjesto.

– Bili smo motivirani maksimalno i sve nam se na kraju vratilo. Bilo je teško s obzirom da je svaka ekipa protiv nas davala maksimum, no mi smo se pokazali pravim nogometnim kolektivom, ginući na terenu jedan za drugog, a rezultat je očit, dodaje predsjednik i s ponosom ističe: – Najjača obrana u ligi, najbolja vezna linija i najubojitiji napad lige.

– Posebno treba spomenuti trenera Antuna Jukića koji je igračima ugradio pobjednički duh te je ekipu više nego odlično vodio i njegove zasluge za naslov prvaka su nemjerljive. Čestitke uz spomenute zaslužuju i Fodor Luka, Bihar Jurica, Petak Filip, Krznar Stjepan, Kovač David, Dominić Benjamin, Drožđek Nikola, Tisaj Martin, Magdalenič Sandi, Baranašič Vedran, Herman Sandro, Markovič Matija, Jakšić Marko, Ribić Dario, Papak Filip, Krznar Ivan, Novak Bruno, Trstenjak Tomislav, Novak Dražen, kaže na kraju predsjednik neizostavno spomenuvši klupsku upravu kluba koja ih je pratila i podržavala iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu.

Zahvala ide i predsjednikovim suradnicima, a to su Erić Darko, Mihalec Zlatko, Vargek Kristijan, Feliks Ivan, Malović Antun, Jambrošić Milan, Novak Dražen, Jančec Petar, Tot Josip, Mihalec Petar, Trstenjak Marijan, Erić Nino, Brez Đuro, Bočkaj Josip, Krznar Marijan, Tot Dražen.

– Zahvaljujem ovom prilikom svima njima, svim našim vjernim navijačima, Domašinčanima i svim sponzorima, posebno Zvonimiru Ovčaru koji nam je i moralno i financijski jako puno pomogao, koji su nam na bilo koji način pomogli u radu nogometnog kluba Dinamo Domašinec. Hvala vam od srca, poručio je predsjednik.

Pred klubom su novi izazovi. Ulazak u Međužupanijsku ligu iziskuje još bolju organizaciju na svim poljima. Pokušat će zadržati postojeći igrački kadar, dovesti par pojačanja i priključiti neke od mladih igrača kako bi i u novoj ligi ostvarivali zapažene rezultate.

– Još jednom hvala svima na podršci kao i portalu eMedjimurje na objektivnom praćenju našeg rada, poruka je predsjednika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije