​NŠ MEĐIMURJE druga na Alpas Cupu

>> ​NŠ MEĐIMURJE druga na Alpas Cupu

U Kurilovcu se minuli vikend održao turnir Alpas Cup 2017. u suradnji NK Udarnika iz Kurilovca i tvrtke Alpas. Turnir je proglašen od strane sudionika najjačim turnirom u jugoistočnoj Europi za uzrast limača U-11. Ovo je bilo inače osmo izdanje Alpas Cupa.



Limači Nogometne škole Međimurje – Čakovec započeli su sudjelovati još davne 2013. g. s generacijom 2002. godište te je tada probijeni led i u komunikaciji s Damirom Golubićom i Kristijanom Japecom iz tvrtke Alpas i našeg predsjednika škole Deana Panića, voditelja škole Hrvoja Goričanca i tadašnjeg trenera limača Damira Lepena dogovorena suradnja u kojoj će naša škola svake godine nastupati na Alpas Cupu. ​



Najbolji dosadašnji rezultati bili su 2014. i 2015. kada su generacija 2003. godišta, odnosno 2004. godišta stigla do skupinskog dijela glavnog turnira. Ove godine sudjelovale su slijedeće ekipe: FK Crvena Zvezda, GNK Dinamo Zagreb, RNK Split, HNK Hajduk Split, HNK Rijeka, OFK Beograd, NK Slaven Belupo, NK HAŠK, CFR Cluj, NK Istra 1961, HNK Gorica, NK Ponikve, FK Sarajevo, NK Lokomotiva Zagreb, SK Sturm Graz, FK Željezničar, HŠK Zrinjski Mostar, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Zadar, NK Zagreb, NK Bitola te uz našu školu još 18 nogometnih škola iz Hrvatske.



Prvi dan turnira susreli su se s NK Bistrom te u utakmici u kojoj su dominirali odigrali 1:1. Nakon prve utakmice i otvaranja turnira upisali su prvu pobjedu na turniru protiv HNŠK Moslavine 2:0. U trećoj utakmici turnira dočekali su FK Crvenu Zvezdu te izgubili u otvorenoj utakmici 1:0, a u posljednjoj utakmici prvog dana susreli su se do tada s nepoznatom ekipom iz Rumunjske, ACS Transilvania Bistrita te pobjedom od 1:0 zakoračili u glavni dio turnira.



Drugi dan turnira donio je vrlo izjednačenu skupinu s HNK Rijekom, HNK Goricom i NK Slaven Belupom. Probili su led i otvorili si put ka završnici turnira u prvoj utakmici drugog dana pobjedom protiv HNK Rijeke 1:0, a odlično su reagirali u drugoj utakmici kada su prepoznali da mogu već prije posljednje utakmice osigurati četvrtzavršnicu te su pobijedili HNK Goricu 2:1. U posljednjoj utakmici protiv NK Slaven Belupo upisali su poraz od 1:3.



I nakon te utakmice kreće osvajanje srca i simpatija svih posjetioca turnira u Kurilovcu. U četvrtfinalu dočekala ih je ekipa FK Željezničar iz Sarajeva koji se nisu nadali da ih Međimurci mogu šokirati, a upravo su to naši klinci i napravili pobjedom od 1:0 plasirali su se u polufinale glavnog dijela turnira i to na noge velikog GNK Dinama Zagreba.



U polufinalnom susretu dominirao je GNK Dinamo Zagreb to se mora priznati, a naši su svoju priliku čekali iz kontre i polukontre, takve tri su se ukazale u završnici utakmice koje nisu iskoristili, ali svojom borbenošću i odličnom defanzivnom igrom uspjeli su dovesti utakmicu do lutrije penala. I tada nastupa po našem skromnom mišljenju najbolji vratar cijelog turnira, naš Vito Hozjan koji brani dva penala Dinamovim igračima i zajedno s cijelom ekipom vodi Međimurje u veliko finale opet na noge FK Crvene Zvezde.



U finalnu utakmicu krenuli su onako kako su se dogovorili, bez straha, nisu ostali impresionirani velikom utakmicom i brojem gledatelja koji se tada nalazio na utakmici, a ni protivnikom koji se nalazio nasuprot. Zabili su gol već u drugoj minuti i poveli u finalnoj utakmici, ali tada nastupa umor, istrošenost iz polufinala, a Zvezda stavlja u brzinu više i preokretom na 3:1 slavi osvajanje Alpas Cupa 2017.



Ostaje veliki osjećaj ponosa, radosti i sreće što su kao mali klub i mala sredina došli hrabri na turnir zajedno s najvjernijim i najboljim roditeljima – navijačima na turnir i prezentirali Europi naše malo, ali nama u srcu drago Međimurje. Moramo i reći da je u samom finalu više gledatelja navijalo za pobjedu NŠ Međimurje-Čakovec.



Trebamo pohvaliti sve igrače koji su nastupali na turniru dali su sve od sebe i posljednji atom snage za ovaj rezultat. Spomenut ćemo da je naš Niko Farkaš uvršteni u Dream-Team turnira, a imali su i malu opasku što nije i naš Vito Hozjan uvršteni u Drem-Tema turnira jer je svojim obranama sigurno to zaslužio. Organizator turnira svake godine uručio je nagradu ‘Udarničko srce’ treneru ekipe za koji je organizator smatrao da je najperspektivniji trener turnira (tako su oni najavili) te je ove godine nagrada uručena našem treneru limača Karlu Kosalcu.



Čestitke našim dječacima i njihovom treneru, roditeljima koji su ih podržavali i bučno navijali i uložili trud u put ka Kurilovcu. Vodstvo škole i trener se na tome od srca zahvaljuju. Zahvaljuju se organizatorima na pozivu i nadaju se da su ih najugodnije moguće iznenadili.



Također zahvalu trebamo uputiti i sponzorima, a to su: IM COMP d.o.o. (Ivan i Ksenija Mesarić), KNAUF-SISTEMI M&J (Mario Kovačić), CAFFE BAR CORONA Šenkovec, PIZZERIA ŠUT Nedelišće, Mesnica OLETIĆ, ŠTIKMA d.o.o. Slemenice, TRANSPORTI VAL-PROM, PEKARA ČAKOVEC iz Šenkovca, BRIJAČNICA JURICE VRBACA, CAFFE BAR KUM Mačkovec te prijevoznik IVO-EKSPRESS Mihovljan i naravno tati Dobši koji ih je tokom cijelog turnira slikao.



A za kraj ćemo vam predstaviti ekipu limača (2006. godište): Vito Hozjan, Stiven Kovačić (golmani), Nino Blagović, Roko Domjanić, Sven Lesjak (kapetan), Niko Farkaš, Fran Ivaci, Borna Sabolčec, Luka Rodek, Ivano Rodek, Matej Dobša, Roko Petrinović, Jakov Pejanović, Jakov Štampar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije