NOGOMETNA SUBOTA Velike fešte u Domašincu, Palovcu i Vratišincu

U županijskim nogometnim ligama u subotu je odigrano sedam nogometnih utakmica. Iako je za veliku većinu situacija bezbrižna te je eventualno pitanje hoće li za mjesto ili dva završiti sezonu na boljoj ili slabijoj poziciji, klubovi koji se bore za prvu poziciju ili za izbjegavanje posljednje pozicije bili su u situaciji ’biti ili ne biti’.

1. ŽNL: Velika fešta u Domašincu

Dinamo Domašinec je novi prvak Prve međimurske nogometne lige i prema najavama iduće sezone će igrati u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin. Dinamo je u posljednjem kolu u slavljeničkom tonu ugostio Jedinstvo Gornji Mihaljevec i već je na poluvremenu imao veliku prednost od 5:0. Susret je i završio tim rezultatom. Domašinčani su organizirali pobjednički mimovoz po selu i pripremili veliku proslavu naslova prvaka.

Petarda Dinama Domašinec za potvrdu naslova prvaka


U Novom Selu Rok su igrali Omladinac i Sloga Štrigova. Prvo poluvrijeme je završilo neriješeno 1:1. U nastavku je domaćin poveo 2:1, Sloga se vratila na 2:2 iz kaznenog udarca. Gosti su poveli 2:3, pa Sloga izjednačuje na 3:3 i duboko u sudačkoj nadoknadi postiže još jedan gol za gostujuću pobjedu 3:4.

1. ŽNL: četvrtak Trnava – BSK 1:1, subota Omladinac (NSR) – Sloga (Š) 3:4, Dinamo (D) – Jedinstvo (GM) 5:0, nedjelja Centrometal – Mladost (I), Mladost (Pal.) – Galeb, Naprijed – Polet (P), Spartak – Graničar (K), Mladost (SM) – Hodošan

2. ŽNL skupina A: Dinamo Palovec pobjedom potvrdio naslov prvaka

U Palovcu je novo prvak Dinamo za kraj prvenstva ugostio Borac iz Turčišća. Dinamovcu su dobili prvo poluvrijeme je 2:1. Na kraju petarda domaćina i pobjeda 5:3 nakon čega je uslijedila velika fešta Palovčana uz pjesmu koja se orila preko mobitela dok smo se čuli za rezultat ’izađite na balkone pozdravite šampione…’

Slavlje Dinama iz Palovca


U Dekanovcu su se sastali Mladost i Budućnost Miklavec. Na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 1:1. U nastavku je domaćin poveo 2:1, ali Miklavčani se ne daju i vraćaju se na 2:2. Nakon toga još dva gola Dekanovčana i domaća pobjeda 4:2.

Mladost Dekanovec je sezonu zaključila domaćom pobjedom


2. ŽNL skupina A: četvrtak Jedinstvo (NSD) – ČSK 3:5, Dubravčan – Vidovčan 3:0, Croatia – Omladinac (DS) 4:3, subota Dinamo (P) – Borac PMP 5:3, Mladost (D) – Budućnost (M) 4:2, nedjelja Podturen – Kraljevčan 38, Dubrava – Strahoninec, Drava (DM) – Bratstvo (SV).

2. ŽNL skupina B: Sokol prvak, Vučetinec ispada

U Vratišincu se spremala prava fešta uoči posljednjeg kola i sraza s posljednjim Vučetincem. Domaćin je trebao tri boda za očuvanje prvog mjesta i naslov prvaka, dok je Vučetinec trebao pobjedu koja bi mu donijela kakvu – takvu šansu za očuvanje drugoligaškog statusa u slučaju kiksa Donjeg Koncovčaka kod kuće.


Sokoli su krenuli silovito od početka i već je poluvrijeme bilo 5:1 davši do znanja da ne žele propustiti naslov prvaka kod kuće. U nastavku na kraju prava golijada domaćina i pobjeda 9:1. Nakon susreta za pobjedničku ekipu svira i grupa prigodnog imena – Fortuna band. A tu su pečeni odojci, langoši, šator, zabava uz živu glazbu – vjerujemo da cijeli Vratišinec slavi povratak u prvoligaški rang.

Donji Koncovčak je potvrdio ostanak u ligi domaćom pobjedom nad Venerom 4:0 s jednim golom u prvom dijelu i još tri u nastavku.

Susret Slobode Mihovljan i Mure je završio 1:4. Poluvrijeme je bilo 1:3, a gosti su još jednim golom u nastavku samo potvrdili upisivanje tri boda na svoj konto za kraj sezone.

2. ŽNL skupina B: subota Donji Koncovčak – Venera PMP 4:0, Sokol – Vučetinec 9:1, Sloboda (M) – Mura 1:4, nedjelja Zasadbreg 77 – Plavi, Bratstvo (J) – Trnovec, Mali Mihaljevec – Šenkovec, Hajduk (B) – Hajduk (Š), Pobjeda – Omladinac (M).

3. ŽNL: nedjelja Mladost (S) – Drava (K), Radnički – Parag, Otok – Budućnost (P), Draškovec-Geothermae – Bratstvo (P).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije