STOLNI TENIS: Godina i Škoda među osam najboljih juniorskih parova na PH

Od petka do nedjelje STK STARR je u varaždinskoj Areni organizirao pojedinačna i ekipna prvenstva Hrvatske u mlađe kadetskim i juniorskim kategorijama. U kategoriji juniora naša je županija imala tri predstavnika, Filipa Godinu i Stjepana Škodu iz MSTC Čakovca i Nou Vreska iz Mihovljana, a Mihovljančani su se kroz regionalne kvalifikacije na prvenstvo plasirali i u ekipnoj konkurenciji.

Na žalost, niti jedan od naših igrača nije uspio proći kvalifikacijske skupine pa nisu osjetili nastup u završnici. Godinu i Vreska ždrijeb je smjestio u prvu skupinu, zajedno s prvim nositeljem i novim prvakom Lukom Martinekom iz Dugoga Sela te ponajboljim kadetom Hrvatske Lovrom Zovkom iz GSTK Zagreba protiv kojih nisu imali šanse, a u međusobnom susretu za treće mjesto bolji je bio iskusniji Godina.

Škoda je u svojoj skupini s 3:0 poražen od drugoga nositelja Marka Vidačeka iz GSTK Zagreba, a nakon vodstva od 2:1, s 3:2 i od Draguna iz Dugoga Sela pa mu je pobjeda nad Smrekarom iz Donjega Miholjca donijela treće mjesto. Godina i Škoda bili su vrlo dobri u igri juniorskih parova gdje su u osmini finala s 3:0 eliminirali Zniku iz GSTK Zagreba i Draguna iz Dugoga Sela, ali su zatim u četvrtfinalu s 3:0 ispali od kasnijih srebrnih Tice i Vidačeka iz GSTK Zagreba.

Ekipa mihovljanskih juniora u kojoj su redom igrali kadeti (Noa Vresk, Dominik Toplek, Niko Vidović i Lovro Varga), nakon 2:3 poraza od kasnijih prvaka GSTK Zagreba, 3:0 od osječkoga Vodovoda i 3:0 od Pule bila je četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a nakon toga je u razigravanju s 3:1 izgubila od Zaboka i prvenstvo završila na osmom mjestu.

Matija Strbat igrao je u kategoriji mlađih kadeta i svoju kvalifikacijsku skupinu s tri poraza završio na četvrtom mjestu, što i nije neočekivano s obzirom da je još najmlađi kadet, i to plasiran na sedmo mjesto rang liste, zbog čega je kao perspektivan i pozvan na prvenstvo starije kategorije.

Isto je kao trećeplasirana s rang liste najmlađih kadetkinja na prvenstvo za mlađe kadetkinje pozvana i Marta Novak iz Putjana. Solidno se držala protiv starijih protivnica i dobila Saru Špoljar iz Bjelovara i jedan set protiv Valentine Piršlin iz Koprivnice, ali je bila nemoćna protiv prve nositeljice Hane Lončarević pa je pojedinačni turnir završila s trećim mjestom u skupini. Zajedno s Tamarom Nakić iz GSTK Zagreba igrala je i parove, ali su već u osmini finala ispale od Samoborki Krnić i Znika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije