MARIJAN URŠANIĆ Hitno ćemo poduzeti sve moguće mjere

Nogometni klub Međimurje nije dobio licencu za 2. HNL i iz kluba su nam poslali priopćenje koje potpisuje predsjednik Marijan Uršanić:

‘Dana 23.05.2017. NK Međimurje Čakovec primio je Odluku Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a kojom se odbija naša žalba na Odluku komisije za licenciranje (od 21.04.2017.) o neizdavanju licence za II. HNL za natjecateljsku 2017/18 godinu, a u vezi čega dajemo slijedeće priopćenje:

1. NK Međimurje Čakovec u utvrđenom je roku ( 30.01.2017.) podnio molbu za dobivanje licence za II. HNL za natjecateljsku sezonu 2017/18.

2. Zajedno s molbom dostavljen i dio dokumentacije za ispunjenje slijedećih kriterija: sportski kriteriji, infrastrukturni kriteriji, kriteriji administracije i stručnog osoblja, pravni kriteriji. Za financijske kriterije dokumentacija je predana u utvrđenom roku, odnosno do 01.04.2017.

3. Na zahtjev i upozorenje stručnjaka za pojedine kriterije naknadno je dostavljena dopunska dokumentacija te dodatna očitovanja kluba.

4. Do sjednice Komisije za licenciranje ( 21.04.2017.) zadovoljili smo uglavnom sve utvrđene kriterije, a što se tiče spornih pitanja oko financija očitovali smo se da je u tijeku postupak preoblikovanja te da će se ista rješavati u sklopu toga.

5. Obzirom da je Komisija za licenciranje HNS-a 21.04.2017. donijela Odluku o neizdavanju licence za II HNL , klub je nakon toga uputio žalbu Žalbenom tijelu za licenciranje te dostavio određenu dokumentaciju i dodatno očitovanje s posebnim naglaskom da je u međuvremenu došlo do bitnih promjena oko rješavanja financijske problematike.

Klub je naime zaprimio presudu Upravnog suda u Zagrebu kojim se poništava rješenje Ministarstva financija – samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak Zagreb te je sukladno tome FINA – Regionalni centar Zagreb 21.04.2017. donijela Zaključak o ponovnom pokretanju postupka predstečajne nagodbe.

6. Dana 15.05.2017. klub je FINA –i dostavio dio dokumentacije vezane uz predstečajnu nagodbu te o tome obavijestio Odjel za licenciranje HNS-a (dostavljena kopija i dodatno očitovanje).

7. Osnovni problem (dug prema zaposlenicima i prema državi) rješavat će se u sklopu predstečajne nagodbe , a u vezi čega su u HNS-u dostavljene kopije predanih izjava u FINA-u.

8. Unatoč svemu tome što je klub ponudio konkretna rješenja za rješavanje financijske problematike (kroz postupak predstečajne nagodbe ) Žalbeno tijelo to nije uvažilo te je odbilo našu žalbu u vezi neizdavanja licence za II. HNL.

Na osnovu iznijetih podataka oko poduzetih radnji za izdavanje licence za II HNL NK Međimurje Čakovec posebno ističe slijedeće:

1. Problemi oko dobivanja licence za II HNL prisutni su od sezone 2013/14, no klub je odmah nakon toga pokušao to rješavati te je pokrenut postupak dragovoljnog preoblikovanja kluba u š.d.d. Zbog negativne Odluke Grada došlo je do zastoja s tim u vez , a cijeli postupak ponovo je pokrenut nakon što je Grad promijenio Odluku (12.05.2016) te pristao da će sudjelovati u postupku preoblikovanja.

2. Temeljem nove Odluke Grada prišlo se izradi ELABORATA o preoblikovanju , a o kojem je raspravljalo i Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (u listopadu 2016.), no suglasnost na sam elaborat nije dala uz ostalo i zbog toga što se Grad u svojoj Odluci ogradio od pokrića bilo kakvih financijskih obaveza.

3. Klub je nastavio sa kompletiranjem i ažuriranjem podataka za novi ELABORAT (i o tome obavijestio Odjel za licenciranje HNS-a), no kako je u međuvremenu odobreno ponovo pokretanje postupka predstečajne nagodbe prišlo se izradi dokumentacije s tim u vezi (dio je već predan u FINA-u, a kopije u HNS, a dio će se predati do utvrđenog roka 09.06.2017.).

4. Sva sporna financijska pitanja zbog kojih Žalbeno tijelo za licenciranje nije uvažilo našu žalbu su u postupku rješavanja (sukladno pozitivnim zakonskim propisima) te je to trebalo uvažiti i Žalbeno tijelo.

5. Sporni kriterij za trenera mlađih pionira smatramo također riješenim jer u Pravilniku HNS-a o dozvolama za rad trenera članak 2. stavak “e”) stoji da može biti angažirana i osoba koja ima UEFA “B” LICENCU, a što naš trener i ima.

Iz svega iznijetoga jasno proizlazi da je klub poduzeo sve da se riješe sporna pitanja te (obzirom da je u tijeku postupak predstečajne nagodbe) da je to trebalo uvažiti Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a, to tim više što će se kroz predložena rješenja podmiriti obaveze zaposlenicima i državi, a što je kao glavni problem istaknuto od strane tijela za licenciranje.

Budući da smo permanentno u nizu već četiri natjecateljske sezone ostvarili sportske rezultate, a što nije vrednovano od strane nadležnih tijela HNS-a (a da se istovremeno nekima pogoduje koji su na ilegalan način ušli u natjecanje III. HNL ISTOK ili nemaju zadovoljene druge kriterije), ističemo da ćemo za ostvarenje svojih prava pod hitno poduzeti sve moguće mjere te pokrenuti hitno arbitražne i sudske postupke kod nadležnih institucija.

Na kraju želimo se zahvaliti našim navijačima i sportskoj javnosti na pomoći i podršci, a igračima i stručnom vodstvu čestitati na dosadašnjim sportskim uspjesima (prvo mjesto na prvenstvenoj tablici i plasmanom u finale KUP-a MNS-a).’

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije