NOGOMET Tko će u viši rang, a tko ispada?

Do kraja nogometnih liga još je nekoliko kola i sve češće se događaju ‘iznenađenja’ na nogometnim terenima. Ima li kakve prodaje, kupovine, trgovine, puštanja ili dogovora teško je i nemoguće dokazati, ali da ima u najmanju ruku ‘zanimljivih’ i ‘čudnih’ rezultata – ima. A tek ulazimo u samu završnicu…

1. HNL žene

U 1. HNL za žene odigrano je 15 kola. Trnava iz Goričana je 4. s 20 bodova i ušla je u finale Hrvatskog nogometnog kupa što je najljepši poklon klubu za 20. rođendan, dok je Katarina Zrinski iz Čakovca 7. s 12 bodova. Čakovčankama je primarni cilj ostanak u ligi i prate što rade klubovi iza njih: Lepoglava ima 10 bodova, Pregrada 7 i Marjan 6.

U naredna tri vikenda igraju se još preostala tri kola. Katarina Zrinski dočekuje Neretvu i Pregradu te na kraju gostuje kod lidera Osijeka gdje realno nema što tražiti pa mora izvući maksimum iz dvije domaće utakmice.

Trnava dočekuje Lepoglavu, gostuje kod Splita i za kraj prvenstva kod kuće igra s Neretvom. Trnava na tablici ne može prema gore pa bi u slučaju dobrih rezultata nogometašice iz Goričana mogle obraniti 4. poziciju koju trenutno drže.

3. HNL istok

U 3. HNL istok nakon 27. kola Međimurje je lider s 55 bodova, dok je drugi Varaždin s 51 bodom te treći Osijek II s 49 bodova. Čakovčani u preostala tri kola trebaju obraniti četiri boda viška za osvajanje naslova prvaka.

Do kraja prvenstva ove subota Čakovčani imaju derbi s drugom ekipom Osijeka na svom terenu. U 13. kolu sredinom studenog Osječani su slavili 2:0. Varaždin je domaćin Višnjevcu.

U pretposljednjem kolu Međimurje ima teško gostovanje kod Vukovara, a Varaždin kod BSK-a. Za kraj Čakovčani dočekuju Croatiju – Đakovo, a Varaždin Slaviju.

Ako Međimurje i osvoji naslov prvaka još je uvijek glavno pitanje licenca. U tijeku je žalbeni rok u kojemu Međimurje mora uvjeriti Komisiju za licenciranje HNS-a da ima zadovoljene sve kriterije. U prvom krugu Čakovčani nisu dobili licencu, Varaždin i Osijek II ju imaju.

MŽNL Čakovec – Varaždin

Polet Sveti Martin na Muri je prvak lige, no koliko za sada znamo nemaju namjeru iduće godine ići u viši rang, odnosno 3. HNL istok. Ni proteklih godina iz više županija nije bilo interesa za ovu ligu tako da Poletova namjera ne iznenađuje. Drugi Varteks ima 54 boda i klub ima namjeru ići u viši rang, bude li to mogućnosti na kraju prvenstva, no treba sačekati do kraja i vidjeti klupsku odluku.

Dobar dio klubova iz ove lige još uvijek strepi oko ostanka. Do kraja prvenstva još su četiri kola i 12 bodova u pitanju. Posljednji Zadrugar sigurno ispada, no nakon toga svi klubovi od čak 5. pozicije na niže još uvijek matematički mogu ispasti.

U najvećoj opasnosti su Sloboda (S) i Plitvica (G) koji imaju po 28 bodova pa Jalžabet, Mladost Komet i Rudar koji imaju 31 bod i iznad njih Pušćine koje ima 32 boda.

U ovu ligu ulaze prvaci prvih liga naše i Varaždinske županije pa ako Varteks odluči otići u viši rang ispast će samo posljednji Zadrugar. U idućem kolu igraju Jalžabet i Rudar koji imaju po 31 bod, Pušćine koje ima 32 boda i Mladost Komet koji ima 31 bod, Sloboda (S) tražit će nove bodove spasa kod Nedeljanca.

1. ŽNL

U 1. ŽNL još imamo četiri kola do kraja. Na vrhu je Dinamo (D) s 55 bodova, dok je druga Mladost (SM) s 50 bodova. Razlika se smanjila ovog vikenda nakon što su Domašinčani poraženi kod Galeba 4:1, a Mladost (SM) je slavila u subotu u Pribislavcu 1:0.

Na dnu tablice je Mladost Ivanovec koja ima 6 bodova sa samo jednom pobjedom u 25 utakmica. Ispred nje je Naprijed s 18 bodova, a nakon toga su Hodošan i Sloga (Š) s 27 bodova i Trnava s 28 bodova.

Tu je pitanje i nepoznanica koliko će klubova ispasti jer liga ovisi o poretku naših klubova na začelju MŽNL Čakovec – Varaždin. U ovu ligu ulaze prvaci drugih liga tako da posljednje dvije ekipe svakako ispadaju, ali bi se moglo desiti da ih ispadne i više, a to znači da će klubovi htjeti maksimalno izbjeći 13. ili 14. poziciju.

U idućem kolu Trnava računa na domaće bodove protiv posljednje Mladosti (I), Sloga (Š) ima teško gostovanje kod BSK-a, a Hodošan će tražiti domaće bodove protiv Jedinstva (GM).

2. ŽNL skupina A

Lider Dinamo Palovec ima 70 bodova, a drugi i još uvijek neporaženi Podturen ima 63 boda. I baš se ova dva kluba sastaju u idućem kolu u subotu u 17:00 sati. Ako bi Palovčani pobijedili tada bi tri kola prije kraja mogli kod kuće proslaviti naslov prvaka jer bi i matematički osigurali naslov prvaka.

Na začelju je Drava (DM) s 14 bodova koja se još nije predala i u nedjelju je napravila iznenađenje kod Kraljevčana pobijedivši 3:1. Drava u idućem kolu dočekuje Omladinca (DS) pa u slučaju još jedne pobjede može zakomplicirati borbu za ostanak uoči posljednja tri kola. Ispred nje Borac ima 21 bod, Strahoninec 22 i Jedinstvo (NSnD) 23.

2. ŽNL skupina B

Veliku borbu za prvo mjesto vode Sokol koji ima 63 boda i Bratstvo Jurovec sa 62 boda. Sokol je došao na prvo mjesto slavivši nedavno u velikom derbiju u Jurovcu. Iza njih klubovi ima više od 20 bodova zaostatka.

Na začelju je Donji Koncovčak u naletu i nakon nedjeljne pobjede u Malom Mihaljevcu 2:1 sustigli su Vučetinec i sada oba kluba imaju po 22 boda, a ispred njih je Trnovec s 27 bodova. U narednom kolu Donji Koncovčak ima teško domaćinstvo protiv Bratstva (J), dok će Vučetinec morati kod kuće tražiti bodove spasa protiv Mure.

3. ŽNL

U 3. ŽNL četiri kluba se bore za prva dva mjesta koja vode u viši rang. Za sada najbolje stoji Budućnost (P) s 46 bodova koja je u derbiju protekle nedjelje pobijedila Jadran 2:1. Drava (K) ima 42 boda, Jadran 41, a Radnički koji je neočekivano kiksao kod kuće protiv Borca (DH) 0:1 ima 40 bodova.

U narednom kolu Budućnost (P) ne igra. Drava (K) je gost Borcu (DH), Jadran dočekuje Bratstvo (P), Radnički je gost Draškovcu i ako svi klubovi s vrha tablice uspiju upisati bodove opet će biti na samo tri boda razlike od prve do četvrte pozicije i čekat će nas velika borba za drugoligaški rang.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije