SVI NA UTRKU ‘Frkanovec – srce gornjeg Međimurja’

Pod pokroviteljstvom Međimurske županije i generalnim sponzorstvom LifeClass – Terme Sveti Martin, Udruga ‘Frkanovčani’ iz Frkanovca i Atletski klub ‘Međimurje’ Čakovec zajednički organiziraju 4. cros (kros) utrku ‘Frkanovec-srce gornjeg Međimurja’ u subotu 13. svibnja s početkom u 16 sati. Okupljanje je kod Kulturnog doma u Frkanovcu, gdje se svi koji nisu to učinili do sada, pola sata prije starta može prijaviti sudjelovanje u utrci na tri staze.



Djeca mogu trčati stazu dužine 200 i 450 metara i za njih je startnina besplatna. Svi ostali mogu birati stazu od 4,6 ili 10,2 kilometra i za njih je startnina 50 kuna. Za prva tri mjesta u kategoriji osigurane su nagrade, pehari i priznanja te za sve natjecatelje gulaš frkanovski.

Staze vode kroz živopisan krajolik naselja Frkanovec, Merhatovec, Zasadbreg, Mali Mihaljevec i Brezje (legendarne i znakovite Bedekovićeve grabe), dijelom su zelene površine, šljunak, zemlja, asfalt i jednim dijelom vode Županijskim cestama, te će promet osiguravati članovi udruge i DVD-i Općine sveti Juraj na Bregu.



Prema riječima Željka Medveda, prvog čovjeka udruge i utrke, cilj ove priredbe je promoviranje zdravog načina života, poticanje športskih aktivnosti i druženja, boravak u prirodi, predstavljanje šetnice ‘Školski put’ i aktivnosti udruge. Medved dodaje, kao se utrka na 10,2 kilometara boduje za Kup sjeverozapadne Hrvatske, te kako sudjelovati mogu registrirani atletičari, rekreativci kao i svi oni koji jednostavno žele biti dio već unaprijed sigurno, zanimljivog događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije