BRAVO STELA Lokosicama plus četiri za uzvrat

Zagrebačka Lokomotiva napravila je prvi korak k osvajanju Challenge kupa. U prvoj utakmici finala na domaćem su terenu slavile protiv švedskog H65 Höörsa koji je ovo natjecanje osvojio 2014. godine. Raspoložena vratarka te izuzetno dobra igra u obrani doveli su Lokosice do važne prednosti uoči odlučujuće utakmice koja će se igrati u Švedskoj.

Prvi pogodak na utakmici pripao je gošćama pa je Lokomotiva morala loviti minimalan zaostatak. Pri rezultatu 3:3 Lokosice su imala nekoliko šansi da se rezultatski odvoje, ali odlične obrane Teje Pijević njene suigračice nisu kapitalizirale. No, dočekale su Lokosice svoje prvo vodstvo. Dvama uzastopnim pogocima Marine Glavan i Larisse Kalaus Lokomotiva dolazi vodstva u ovoj prvoj finalnoj utakmici.

Treba istaknuti kako je Lokomotiva igrala jako dobru 5-1 obranu koja se tranformirala u 3-3. Baš iz obrane potekli su i pogoci. Lokomotivu je do vodstva od tri razlike u 23. minuti dovela Jelena Blažek koja je odlično dva puta pogodila s lijevog krila. Bilo je prilike za otići i na +4, no tu šansu nisu iskoristile.

Visok ritam kojeg su same nametnule, posebno u obrani, nisu mogle držati do samog kraja. U posljednjih pet minuta su igrale s igračem manje što su rukometašice Höörsa iskoristile i prvo izjednačile na 9:9, a zatim u 30. minuti i povele s 11:10 preko Emme Rask. Lokosice su imale zadnji napad, ali nisu ga iskoristile pa su na odmor otišle s minimalnim zaostatkom.



Šveđanke otvaraju nastavak brzim pogotkom o odlaze na +2. Međutim, Lokosice to nije nimalo poremetilo već su odgovorile na najbolji mogući način. Serijom od pet uzastopnih pogodaka za koju su najzaslužnije bile Glavan i Stela Posavec, Lokomotiva okreće utakmicu na svoji stranu. Igračice Höörsa deset minuta su bile bez pogotka, a post je prekinula u 42. minuti Jasmina Djapanovic.

No, na jedan njihov Lokosice su odgovorile s nova četiri pogotka u seriji pa je Posavec u 46. minuti donijela rekordnu prednost od šest pogodaka (19:13). Nisu još mogle slaviti mlade Lokosice jer su Šveđanke ponovo zaprijetile i smanjile na minus četiri. Tada je eksplodirala na lijevom krilu Dora Lukić i vratila prednost na +6.

Isključenje Jelene Kajfeš Lokomotiva je skupo platila jer je Höörs prepolovio svoj zaostatak u 57. minuti (22:19). U posljednje tri minute obje ekipe imale su sedmerce koje nisu iskoristile, ali Lokomotivi je pripao i zadnji napad koji je sa zvukom sirene iskoristila Glavan za konačnih 23:19.

Glavan i Posavec predvodile su Lokomotivu sa šest postignutih pogodaka, a Tea Pijević skupila je ukupno 14 obrana. Cassandra Tollbring bila je prvo ime Höörsa sa sedam postignutih pogodaka.

Uzrvrat je na rasporedu u subotu, 13. svibnja u švedskom gradu Höörsu s početkom u 18 sati, donosi portal hrs.hr.

Challenge cup, finale, 1. utakmica

RK Lokomotiva Zagreb – H65 Höörs 23:19 (10:11)

RK Lokomotiva Zagreb: Razum, Pijević (13+1), Beličev; Boras, Kajfeš, Blažek 2, Šenvald, Posavec 6, Kragić 1, Lukić 3, L. Kalaus 4, D. Kalaus 1, Jurlin, Zagorščak, Glavan 6, Prkačin.

H65 Höörs: Ryde, Wiberg (8+0); Johansson, Rask 5, Mässing 2, Linnell, Winberg, Lindqvist 2, Olsson 2, Hvenfelt, Tollbring 7, Wall, Gulberg, Fransson, Djapanovic 1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije