ŽOK KAŠTEL Ne mogu bez odbojkaškog adrenalina

Ženski odbojkaški klub Kaštel iz Pribislavca je prošle godine 2016. obilježio dvadesetu godišnjicu sportskog djelovanja kluba. Stabilni i vrlo uspješan sportski klub svoju dvadesetu godišnjicu okitio je uspješnim sportskim rezultatima. ŽOK Kaštel vrlo kvalitetno djeluje u sportskom okupljanju djevojčica i djevojaka s područja Pribislavca i cijele Međimurske županije, a sve je to plod odličnog rada Uprave kluba i trenera.



ŽOK Kaštel od sezone 2011./2012. godine do današnjeg dana natječe se s dvije ekipe u natjecateljskom sustavu, seniorke u II. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi gdje se godinama nalaze u samom vrhu tablice po sportskim rezultatima, dok se juniorke i kadetkinje natječu u III. MOL te također vode borbu za prvo mjesto. Najmlađe igračice su uključene u turnirske sustave natjecanja u mini odbojci i maloj odbojci. Tijekom cijele godine igračice su aktivne po pitanju treniranja i odigravanja utakmica jer nakon završetka sezone dvoranske odbojke, cure se polako sele na vanjski teren odbojke na pijesku gdje počinju pripreme za Pješčanu Oluju.



To je sad već tradicionalni turnir odbojke na pijesku koji svake godine okuplja tridesetak ekipa iz cijele Županije pa i šire, a ujedno i prilika da igračice prezentiraju svoja odbojkaška umijeća. ŽOK Kaštel trenutno okuplja 80 djevojčica iz cijele Međimurske županije. Zadnje tri godine se trenira po dobnim skupinama u sportskim dvoranama u Belici i maloj sportskoj dvorani u Pribislavcu.

Igračice su dugi niz godina trenirale u neprimjerenoj dvorani koja nije zadovoljavala standarde i kriterije Pravilnika natjecanja, u dvorani sportskog objekta NK Polet u Pribislavcu. Službene utakmice klub je igrao u sportskoj dvorani ETŠ u Čakovcu, a zadnjih tri godine trenira i odigrava službene utakmice u Sportskoj dvorani Osnovne škole u Belici, što iziskuje velike financijske troškove klupskih rezervi.



Specifičnosti igračkog kadra u Kaštelu su djevojke seniorke s iznimnim školskim i profesionalnim rezultatima, djevojke srednjoškolke, djevojke na fakultetu, djevojke sa završenim fakultetskim zvanjem odvjetnice, profesorice kineziologije, ekonomistice i aktivno zaposlene odbojkašice potvrđuju da se uz kvalitetno organizirano vrijeme mogu postići i dobri rezultati.

U ŽOK-u Kaštel je dugogodišnja povezanost raznih dobnih struktura igračica, kapetanice i trenerice – igračice koje su od samog osnutka kluba u ekipi, djevojke koje prilagođavaju radne obveze sa treninzima, srednjoškolke koje sazrijevaju uz klub i uz veliku dozu odgojnih elemenata, djevojke koje studiraju i slobodan petak i subotu podrede odigravanju utakmica, djevojke koje malo pauziraju pa se opet vrate uz obrazloženje da ne mogu bez odbojkaškog adrenalina.



Sastav prve ekipe Ženskog odbojkaškog kluba Kaštel čine: Željka Obadić, Dina Šestan, Darina Ivačić, Matea Knezić, Maja Breban, Dijana Petran, Mailinda Vnuk, Inka Varga, Dina Sabol, Ema Frančić, Tija Budiša, Ria Horvat, Mirna Kamenić, Iva Bulović i Mirjam Varga.

Aktivnosti, sportski rezultati, amaterizam i skromnost odbojkašica, volontiranje članova Uprave uz podršku roditelja igračica i dugogodišnje djelovanje, jubilarnih dvadeset godina ŽOK-a Kaštel iz Pribislavca su vrlo realni i osnovani argumenti i za osvajanje nagrade Franjo Punčec koju je ove 2017. godine klub i osvojio.



Veliku ulogu i uspjeh kojem možemo pripisati je trener Marko Obadić, prof. kineziologije koji osim što prenosi svoje znanje na igračice pomaže upravi kluba u organizacijama turnira i pronalaženju sponzora. A sve to ne bi bilo moguće bez predsjednice kluba Višnje Ivačić koja svoje srce i dušu daje za klub Kaštel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije