STOLNI TENIS: Poznati prvaci u prve četiri i šestoj ligi

Nakon stanke u kojoj su odigrani turniri TOP-12 županijskih liga u subotu je nastavljeno prvenstvo utakmicama 17. kola. Kolo prije završetka, nakon u već prije završenoj 7. ligi, poznati su prvaci i u prve četiri i šestoj ligi, kao i ekipe u svih šest liga koje će preseliti u niži rang.

– 1. liga – ZEN-Šenkovec 2 visokom pobjedom nad Mihovljanom 2 povećao je prednost na vrhu pred Putjanama Bridom i Mihovljanom 3 Prima biroom, koji su bez svojih najboljih igrača podijelili bodove. Bod je Prima biroovcima tricom i pobjedom u zadnjoj partiji priskrbio Nikola Mikac i na taj način na zadnje kolo odgodio odluku o konačnom drugom mjestu.

Sedmu pobjedu u drugom dijelu prvenstva u utakmici bez neporaženih igrača je protiv Čakovca 1 upisao MSTC Čakovec 2 i osigurao četvrto mjesto, a remizirali su Katex i u idućoj sezoni drugoligaš Nedelišće 2 za koji je tricu upisao Krešo Tkalčec.

– 2. liga – Mala Subotica 1, HE-DRA 1 i Lopatinec 1 su upisali pobjede i već odredili svoje pozicije na vrhu tablice. Odluka o četvrtom mjestu za koje se bore GSTK Prelog 1, Kos-Kotoriba 3 i ZEN-Šenkovec 3 pasti će u završnom kolu.

U maloj prednosti su Preločanci, koji su u međusobnoj utakmici 17. kola remizirali s Šenkovčanima, uz tricu Anje Novak za ZEN, a u 18. kolu gostuju u Kotoribi, dok u Šenkovec dolazi Čakovec 2. U utakmici odluke Lopatinec 2 je u gostima pobijedio ŠŠK Čak i ostao u 2. ligi, a Čakovčani sele u 3.

– 3. liga – Slična situacija na vrhu kao i u 2. ligi pa je Čakovec 4 s bodovima bez gubitka partije protiv Hodošana 2 osigurao prvo, Kotoripčani će pobjedom nad Mihovljanom 4, uz trice Davida Čukulica i Igora Munke, završiti kao drugi, a Donji Kraljevec 2 nakon 10:0 protiv posljednje HE-DRE 2 treći.

Putjane 3 su pobjedom nad Hodošanom 3 osigurale četvrto mjesto, a za peto se bore Čakovec 3 i Goričan 1, koji je u 17. kolu u međusobnom susretu bio bolji, te Hodošan 2, nakon poraza s maksimalnih 10:0 od novih prvaka, Čakovca 4.

– 4. liga – Jedino u ovoj ligi još nije pala odluka o novim prvacima, jer su vodeća USTA Belica 1 i drugo plasirani GSTK Prelog 2 na čelu s bodom razlike, a vodećima je dovoljan i 1 bod. U 17. kolu Beličanci su, uz tri pobjede Denisa Tratnjaka, savladali Čakovec Rozika biro, a Preločanci su, uz trice Kreše Horvata i Josipa Roba i dvije pobjede Draženka Igreca, lako došli do bodova kod Putjana 5.

Bez obzira na rezultat u završnom kolu, četvrto mjesto već je pobjedom nad Dragoslavec Bregom, uz tricu Mladena Trbuhovića, osigurao Lopatinec 3, a uz Dragoslavčane šansu su porazom u režiji Josipa Magdalenića u Zasadbregu propustili i igrači Nedelišća 2. U utakmici bez rezultatskoga značaja Zlatko Murković je tricom bio najbolji igrač Putjana 4 u pobjedi kod Donjega Kraljevca 1.

– 5. liga – Danko Šimon iz drugoplasiranoga Čakovca 5 tricom je najzaslužniji za remi u derbiju i prvi oduzeti bod u prvenstvu novom prvaku ZEN-Šenkovcu 4.

Pobjede su upisale i ekipe, koje se bore za treće mjesto, Mihovljan 5 s po dvije pobjede Dore Cividini, Lovre Varge i Nike Vidović protiv Putjana 6 i USTA Belica 2 dvicama Marijana i Damira Sečana te Dragutina Godine protiv Kos-Kotoribe 5, za koju je tricu upisao Dragan Rajher. U igru za broncu bi se mogao umiješati i Goričan 3, koji je uz tricu Patrika Bašneca, sa 6:4 savladao HE-DRU 3.

– 6. liga – ZEN-Šenkovec 5 već je prvi, a u 17. kolu je visoko porazio pretposljednju Svetu Mariju 2. Pobijedili su i kandidati za drugo mjesto, drugoplasirane Putjane 8 s maksimalnih 10:0 u gostima Goričana 4 i Sveta Marija 1 u derbiju Mihovljana 6, uz tricu Dominika Topleka za Mihovljančane pa bi o drugom mjestu mogli odlučivati i rezultati njihovih međusobnih susreta.

Utakmica ekipa iz sredine tablice Goričan 5 i Male Subotice 2, za koju je tricu upisao Kristijan Pintarić, završila je neriješeno, a prema sredini se, nakon pobjede nad Nedelišćem 3, za koji je tri pobjede izborio Mario Dokleja, pomaknuo Goričan 2.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije