U NEDJELJU prvi polumaraton Zrinskih u Međimurju

Prvi polumaraton Zrinskih u organizaciji Atletskog kluba Međimurje održat će se 30. travnja od 10:00 sati, a prema riječima organizatora već je dosad prijavljeno oko 320 trkača iz čak 4 države, te 7 županija diljem zemlje.

“Spremamo manifestaciju kojom bi se željeli pozicionirati na karti onih koji uspješno organiziraju maratonske utrke. Cilj je okupljanje što većeg broja trkača, a kako sudjelujemo na brojnim utrkama bili smo i prozivani zašto do sada ništa u takvom rangu nismo organizirali, sada je prilika da to i ispravimo.

“Natjecanje nije došlo slučajno ni preko noći, naš klub već dugi niz godina organizira slične utrke za najmlađe, redovno održavamo proljetni i jesenski kros, utrke za građane, ali i već poznatu Kros ligu Globetka koju smo omasovili i u 6 godina stvorili prosjek od 137 trkača“, objasnio je tajnik kluba Mario Dobša.

Birate dvije staze, 5 ili 21 kilometar!

Polumaraton, koji će biti pravi trkači spektakl, organizira se u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane kao pravi poklon svim trkačima iz Međimurja kojih je svaki dan sve više.

Važno je da ćemo Dane Međimurske županije obilježiti između ostalog i ovakvom manifestacijom koja daje veliki doprinos zdravlju našeg stanovništva, ali i organizacijom kluba koji je tijekom godina promijenio svijest svih nas Međimuraca o potrebi za kretanjem i rekreacijom.

Redamo događaje na kojima se mnogi okupljamo, Kros liga Globetka u Čakovcu, Polarna liga u Prelogu, Kotoripska liga, Utrka vatrogasaca u Merhatovcu, ali i Kros utrka Frkanovec koja nas očekuje 13. svibnja, dakle diljem cijelog Međimurja brinemo o preventivi i rekreaciji, uz druženje i promociju sporta”, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec, čestitao klubu na svim aktivnostima i pozvao sve sugrađanke i sugrađane da dođu na prvi Čakovečki polumaraton i da sudjeluju, kroz 5 ili 21 kilometar.

Iz kluba su ujedno pritom pozvali sve volontere da im se pridruže i pomognu u provedbi, da dođu i okupe se u 3 sata trke. Sudjelovanje možete prijaviti putem Prijavnice on line na www.akm.hr, a startnina iznosi 100 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije