NOGOMETNA SUBOTA: Pet golova izvrsnog Nenada Erića

U prvom proljetnom domaćem susretu u 3. HNL istok Međimurje je dočekalo posljednji Višnjevac na stadionu Mladosti u Čakovcu. Čakovčani su pobijedili 5:2 sa svih pet golova nezaustavljivog Nenada Erića.

Petarda Međimurja


U prvom dijelu Erić je bio strijelac u 13. i 34. minuti. Početkom drugog dijela u 49. minuti Grafina smanjuje na 2:1, a Erić nastavlja s golovima u 52, 71. i 74. minuti. Nakon toga gosti preko Kvesića u 78. minuti smanjuju na 5:2 i to je bio konačan rezultat.

Čestitke trenera Marija Kovačevića peterostrukom strijelcu Eriću

Peterostruki strijelac Nenad Erić nam je rekao: ‘Jako sam sretan što sam postignuo pet golova i nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim igrama. Rezultat govori da je danas bilo jednostavno, ali baš tako i nije bilo na terenu. Višnjevac, iako je posljednji, dobro je stajao na terenu i znali smo da ćemo teško probiti bunker. Srećom dali smo rani pogodak, ali smo kasnije imali dosta problema u predaji. Smetao nam je i vjetar koji je dosta puhao pa nismo mogli uspostaviti onu našu prepoznatljivu igru i da stvaramo puno šansi.

Ja sam po vokaciji krilni napadač i mi smo kroz pripreme dogovorili pa ć probati na poziciji centralnog napadača. Meni je svejedno, mogu igrati i centralno, iako sam više igrao desno ili lijevo krilo. Naš jedini cilje je ulazak u drugu ligu i borit ćemo se do zadnjeg kola da stignemo i prestignemo Varaždin, rivalstvo susjeda samo daje draž u toj cijeloj borbi. Mi ćemo ustrajati u svom cilju i nadam se da ćemo ga na kraju ostvariti.’

Trener Međimurja Mario Kovačević je prokomentirao susret: ‘Nismo danas bili nešto raspoloženi, srećom da smo imali Erića koji je dao pet golova. Od početka smo bili kao u nekom grču, puno smo griješili, a tome je malo pridonio i vjetar. Nije baš bilo nešto lijepo za oko, ali dali smo pet golova i osvojili tri boda. Moramo igrati bolje, ako želimo nešto više. Krenuli smo s dvije pobjede, sad imamo teško gostovanje protiv BSK-a u nedjelju u Bijelom Brdu, poslije toga nam dolazi Slavija Pleternica pa Varaždin, slijede nam teške utakmice. Vratit će nam se navjerojatnije Kristić, danas nam je jako nedostajao Karlo Težak, bio je na klupi da ne pogorša ozljedu. Režić neće moći igrati zbog kartona.’

3. HNL istok: subota Međimurje – Višnjevac 5:2

MŽNL: Pobjede Poleta (SMnM) i Rudara, derbi u Nedelišću bez pobjednika

U Svetom Martinu na Muri lider Polet pobijedio je Jalžabet 3:1. Gosti su pred 300 gledatelja poveli 0:1 u 10. minuti golom Sakača. Čurin je u 18. minuti realizirao kazneni udarac za 1:1, a nakon toga u 19. i 23. minuti dva gola Bobičanca za 3:1 i tri domaća boda.

U derbiju kola Nedelišće i Varteks odigrali su bez golova 0:0. Susret je odigran pred oko 450 gledatelja. Nedelišće je bilo bolje, ali u korektnom susretu nisu uspjeli naći put do mreže.

Nedelišće – Varteks


Rudar je bio bolji od Zelengaja 2:1 pred oko 200 gledatelja. U 31. minuti bio je kazneni udarac za goste koji nije realiziran, ali u nastavku akcije Soldatek postiže gol za 0:1. U 39. minuti Vurušić izjednačuje na 1:1. U 65. minuti autogol Žitnjaka koji je donio Rudaru prednost 2:1 i na kraju pobjedu.

U Ludbregu pobjeda Podravine nad Zadrugarom 1:0.

MŽNL: subota Polet (SMnM) – Jalžabet 3:1, Nedelišće – Varteks 0:0, Rudar – Zelengaj 2:1, Podravina – Zadrugar 1:0. Nedjelja u 10:00 sati Sloga Čakovec – Nedeljanec, u 15:00 sati Međimurec – mladost Komet, Novi Marof – Sloboda Slakovec, Plitvica Gojanec – Pušćine.

1. ŽNL: Dinamo Domašinec uvjerljiv u gostima

Počeo je proljetni dio u županijskim nogometnim ligama. U prvoj međimurskoj nogometnoj ligi u subotu smo imali tri susreta. Hodošan je poražen od lidera Dinama iz Domašinnca 0:4 s jednim golom u prvom dijelju i još tri u nastavku.

Hodošan – Dinamo Domašinec


U Palinovcu pobjeda Mladosti nad Trnavom 3:0 s dva gola u prvom poluvremenu i jednim u drugom.

Mladost Palinovec – Trnava


Golom Miše Palfija u drugom poluvremenu Polet je u Pribislavcu pobijedio Galeba iz Oporovca 1:0.

1. ŽNL: subota Mladost (Pal.) – Trnava 3:0, Hodošan – Dinamo (D) 0:4, Polet (P) – Galeb 1:0. Nedjelja u 15:00 sati: BSK – Mladost (SM), Jedinstvo (GM) – Omladinac (NSR), Sloga (Š) – Centrometal, Mladost (I) – Spartak, Graničar (K) – Naprijed.

2. ŽNL skupina A: Bratstvo Savska Ves bolja od Dubrave

Susretom u Savskoj Vesi gdje je Bratstvo ugostilo Dubravu iz Sivice počeo je proljetni dio Druge međimurske nogometne lige – skupina A. Domaćin je bio bolji 2:0 golovima u prvom poluvremenu.

Bratstvo je bilo uspješno kod kuće u Savskoj Vesi


2. ŽNL skupina A: subota Bratstvo (SV) – Dubrava 2:0. Nedjelja u 15:00 sati: Jedinstvo (NSD) – Mladost (D), Budućnost (M) – Drava (DM), Strahoninec – Dubravčan, Vidovčan – Dinamo (P), Borac PMP – Croatia, Omladinac (DS) – Podturen, Kraljevčan 38 – ČSK.

2. ŽNL skupina B: Dvije minimalne domaće pobjede

Utakmicama u Vučetincu i Štrukovcu započeo je proljetni dio Druge međimurske nogometne lige – skupina B. Vučetinec je pobijedio Slobodu Mihovljan 3:2. Domaćin je poveo, gost izjednačio i poluvrijeme je 1:1. Gosti u nastavku rade preokret i poveli su 1:2, Vučetinec ne odustaje te poravnava i trećim golom osvaja sva tri domaća boda.

Slavlje Vučetinca


Hajduk Štrukovec je pobijedio Donji Koncovčak 2:1. Prvi dio završio je 1:1, a gol domaćina u drugom dijelu odlučio je pobjednika.

2. ŽNL skupina B: subota Vučetinec – Sloboda (M) 3:2, Hajduk Vindija (Š) – Donji Koncovčak 2:1. Nedjelja u 15:00 sati: Zasadbreg 77 – Pobjeda, Omladinac (M) – Sokol, Mura – Hajduk (B), Venera PMP – Mali Mihaljevec, Šenkovec – Bratstvo (J), Trnovec – Plavi (Pek.).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije