STOLNI TENIS: U hrvatskim ligama u subotu svi naši domaćini

Nakon pojedinačnoga prvenstva Hrvatske prošloga vikenda u Svetom Martinu na Muri, u subotu se nastavljaju natjecanja u hrvatskim ligama, a svi naši predstavnici su domaćini.

U Superligi za igračice na rasporedu je domaći derbi naših predstavnica u kojemu se od 17 sati u Mihovljanu sastaju Mihovljan i Hodošan. Ova utakmica mnogo veći značaj ima za Mihovljančanke, koje se bore za ostanak pa će protiv bolje plasiranih Hodošančanki morati ići na pobjedu.

U 5. kolu, u Hodošanu, odluka u korist domaćih je pala tek u sedmoj partiji, a neizvjesna utakmica mogla bi biti i u subotu. Glavni adut domaćih je Sunčica Zajec, koja je u prvoj utakmici dobila obje svoje partije te sa Sarom Mikac još i igru parova, a prednost gošći je u ujednačenosti ekipe u kojoj je svaka od njihovih igračica jača od treće igračice Mihovljana. Početak utakmice u Sportskom domu u Mihovljanu je u 17 sati.

U 1. Hrvatskoj ligi istok za igrače Mihovljan i Putjane dočekuju Požegu, a Kos-Kotoriba i MSTC Čakovec su domaćini Mladosti iz Petrinje. U prvom dijelu prvenstva Mihovljančani su u gostima bili bolji od Požežana rezultatom 4:3, uz po jednu pobjedu Nine Bujana, Tomislava Marušića, Nikole Mikaca i para Bujan/Mikac, ali u subotu će igrati bez svojega prvog igrača, operiranoga Bujana, što je za njih veliki i nenadoknadiv hendikep.

Putjančani su u Požegi uvjerljivo poraženi, uz tek izborenu pobjedu para, pa se nadaju da bi revanš trebao biti uspješniji, jer tako loše više ne mogu igrati. Kotoripčani i Čakovčani su se u 3. krugu iz Petrinje vratili praznih ruku. Prvi su izgubili 4:2 uz po jednu pobjedu Stjepana Škode i Stjepana Vidovića, a drugi pak nisu osvojili niti jednu partiju.

Zbog nastupa na kadetskom turniru u Italiji Kos-Kotoriba će se gostima suprotstaviti bez Škode pa su joj izgledi za uspješan revanš umanjeni, a MSTC Čakovec ima više šansi, jer će nastupiti kompletan. U 11 sati na rasporedu su utakmice Mihovljan – Požega i Kos-Kotoriba Mladost, a u 17 MSTC Čakovec – Mladost i Putjane – Požega.

U 1. Hrvatskoj ligi istok za igračice Šenkovec je u 11 sati domaćin Lokomotivi iz Vinkovaca, a GSTK Prelog Vodovodu iz Osijeka, a u 17 sati Osječanke dolaze u Mihovljan, a Vinkovčanke u Prelog. U prvom dijelu prvenstva Šenkovčanke su u gostima bile bolje u obje utakmice pa su favoritkinje i za svojim stolom.

Za razliku od njih mlade Preločanke su obje utakmice izgubile, dobivši tek jednu partiju kod Lokomotive, pa se i u revanšima u dvorani preločke Osnovne škole ne očekuje bilo kakva senzacija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije