NASTAVAK PRVENSTVA u svim stolnoteniskim ligama

Nakon dvomjesečne stanke u subotu se nastavlja prvenstvo u svim stolnoteniskim ligama, od županijskih do Superlige. U međuvremenu je 17. siječnja u Kotoribi odigran tradicionalni Božićni turnir za kadetske kategorije, 7. i 21. siječnja u Čakovcu i pojedinačna županijska prvenstva za mlađe, seniorske i veteranske kategorije, a odigrano je i sedam turnira iz kalendara Hrvatskoga stolnoteniskog saveza. Nastavak ligaških natjecanja prilika je ekipama, koje nisu zadovoljne svojim učincima da ih u drugom dijelu poprave, ali i opasnost da pokvare ono dobro što su napravile u prvoj polusezoni.

U Superligi za igračice od naše dvije ekipe u najvišem ženskom rangu prilično komotno u nastavak kreću igračice Hodošana, koje su s tri pobjede na sedmom mjestu, što se ne može reći i za igračice Mihovljana, jer su tek s jednom pobjedom na diobi devetoga i desetog mjesta. Već u subotu u 11 sati Hodošančanke na gostovanju kod HASTK Mladosti, koju su dobile na otvaranju prvenstva, mogu povećati svoj saldo, dok je pred Mihovljančankama daleko teži zadatak, jer im u goste od 17 sati dolazi trećeplasirani Aquaestil iz Duge Rese, koji želi zadržati treće mjesto i u play-offu izbjeći susret u polufinalu protiv najvećih favoritkinja, igračica Dra. Časla.

Od četiri naša predstavnika u 1. Hrvatskoj ligi istok za igrače u najpovoljnijoj poziciji, na trećemu mjestu s 13 bodova kao i Graničar iz Slavonskoga Broda i Vodovod 2 iz Osijeka, je Mihovljan, dok su Putjane, MSTC Čakovec i Kos-Kotoriba s po 10 bodova na diobi sedmoga do devetog mjesta. Zbog brisanja iz lige osječke Olimpije niti jedna ekipa neće izravno ispasti, ali deveto plasiranu čekaju kvalifikacije za ostanak, koje bi mogle zadesiti i osmo plasiranoga u slučaju da iz Superlige ispadnu dvije ekipe s područja koje pokriva 1. HL istok. Zato će se u nastavku voditi velike borbe za izbjegavanje tih pozicija, a prve prigode naši će imati već u 7. krugu, prvom krugu nastavka, u kojemu se u subotu od 17 sati igraju domaći derbiji. U dvorani 3. Osnovne škole u Čakovcu MSTC Čakovec je domaćin Kos-Kotoribi, od koje je na otvaranju prvenstva poražen u gostima, a u Putjane dolazi Mihovljan, koji je u prvom krugu kao domaćin bio uvjerljiv protiv Putjančana.

U 1. Hrvatskoj ligi istok za igračice drugoplasirani Šenkovec u Sportskom centru Goričica od 17 sati dočekuje GSTK Prelog, koji još nije upisao niti jednu pobjedu, a zbog razlike u kvaliteti i iskustvu ne može joj se nadati niti u subotu. No, Preločanke se ne trebaju previše bojati niti ispadanja, jer HSTS ionako već nekoliko sezona ne može kompletirati ligu na deset ekipa.

Drugi dio sezone u subotu će započeti i ekipe iz prvih šest Međimurskih liga Međimurske novine, dok je 7. liga, zbog trokružnoga igranja, sa stankom završila ranije i već odigrala dva kola drugoga dijela prvenstva.

Lige će zasigurno imati interesantne nastavke, jer se u 1. ligi ravnopravno za prvo mjesto, bore ZEN-Šenkovec 3, trenutno vodeći s bodom prednosti, Mihovljan 3 Prima biro i Putjane Brid, a žestoke borbe neće izostati niti za spas od ispadanja, gdje je u opasnoj zoni čak pet ekipa.

U 2. ligi dva boda prednosti, ispred HE-DRE 1 i ZEN-Šenkovca 3, na vrhu ima Mala Subotica 1, a uz jedinoga u ligi bez pobjede, Čakovca 2, za spas se bodovno poravnati bore Lopatinec 2, Čak i Draškovec.

Čakovec 4 na vrhu 3. lige bježi Putjanama 3 tri boda, a Putjančanima s bodom zaostatka za vrat pušu Donji Kraljevec 2, Goričan 1 i Kos-Kotoriba 4, dok su najbliže ispadanju Hodošan 3 i HE-DRA 2.

Čak 4 boda prednosti ispred Nedelišća 2 i GSTK Preloga 2 na vrhu 4. lige ima USTA Belica 1, a na začelju s po bodom razlike su se poredali Donji Kraljevec 1, Zasadbreg i Putjane 5, između kojih treba tražiti dvije ekipe koje će ispasti.

U 5. i 6. ligi na čelu su šenkovečke ekipe, koje još uvijek nisu osjetile gorčinu poraza. ZEN-Šenkovcu 4 u 5. ligi najbliže, na 4 boda zaostatka, je Čakovec 5, a iza ZEN-Šenkovca 5 u 6. ligi ravnopravno se za drugo mjesto, s 4 boda zaostatka, bore Putjane 8 i Sveta Marija 1. Najbliže ispadanju iz 5. lige su Putjane 6 i HE-DRA 3, a iz 6. lige Sveta Marija 2 i Goričan 4.

Nakon polovice odigranih utakmica gotovo nedostižni na vrhu 7. lige su veterani iz USTA Belice 9, a najbliže drugom mjestu, koje vodi u 6. ligu, nakon 11. kola su najbliže treća ekipa GSTK Preloga i deveti sastav Putjana.

Dakle, od subote ponovo u Međimurju počinju punim intenzitetom odzvanjati ping-pong loptice, a kako u prvom dijelu sezone još nisu riješene mnoge dileme, dosadno sigurno neće biti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije