ODLIČAN STJEPAN ŠKODA na 3. turniru HSTS-a

Stolnoteniski klub Ljubešćica iz istoimenoga mjesta kod Novoga Marofa u subotu i nedjelju je bio odličan organizator 3. turnira Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, čiji se rezultati boduju za ‘Trofej Reno Vinek’, tzv. Masters na koji se plasira po 16 igrača, odnosno igračica s 4 turnira HSTS-a. Zato ne čudi veliki broj prijava, ali je broj na kraju donekle reduciran zbog bolesti nekolicine prijavljenih.

Od desetoro igrača i igračica iz međimurskih klubova ponovo se dobrom igrom i plasmanom istakao Kotoripčan Stjepan Škoda, koji u kadetskoj kategoriji u kojoj je nastupao u Ljubešćici, na tzv. dvojnu registraciju brani boje MSTC Čakovca. Kao četvrti nositelj lako je, bez gubitka seta, izborio nastup u završnici. Nakon slobodnoga prvoga kola, u osmini finala teškom je mukom s 3:2 pobijedio neugodnoga Brunu Peteka iz zagrebačkoga TIS Ritma, u četvrtfinalu s 3:1 Javora iz Velike Gorice i u polufinalu s 3:0 Vekića iz Opatije. Njegov protivnik u finalu bio je treći nositelj Filip Borovnjak iz GSTK Zagreba od kojega je izgubio 3:2 i osvojio odlično drugo mjesto, koje nimalo ne zasjenjuje podatak da je turnir u zadnji čas zbog bolesti morao otkazati najbolji hrvatski kadet Ivor Ban iz zagrebačke HASTK Mladosti.

Stjeapn Škoda i Karlo Jambor


Na turniru ga je ponovo uspješno vodio njegov prijatelj iz MSTC Čakovca Karlo Jambor, mladić s izrazitim trenerskim sklonostima i talentom, s kojim u posljednje vrijeme Stjepan dosta trenira u Čakovcu. U istoj kategoriji kvalifikacijske skupine su prošla još tri kadeta Mihovljana. Dominik Toplek se u svojoj skupini, zbog nedolaska Bana, prometnuo u prvoga nositelja i to iskoristio prvim mjestom, ali se, nažalost, nije probio dalje od osmine finala gdje ga je s 3:1 eliminirao Međeši iz HASTK Mladosti. Noa Vresk i Lovro Varga u svojim su skupina osvojili druga mjesta i zatim oba ispala u šesnaestini finala, Vresk od Peteka iz zagrebačkoga TIS Ritma, a Varga od Milohanovića iz Pule, dok je Hrvoje Vurušić iz Putjana u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio četvrti.

Od trojice igrača, koji su igrali u kategoriji juniora skupinu je prošao samo David Čukulic iz Kos-Kotoribe. I to nakon što je bio najbolji u krugu sa Špleharom iz Malinske i Štimcem iz riječkih Srdoča pa je osvojio drugo mjesto iza petoga nositelja Jakova Tice iz GSTK Zagreba. Nažalost, dalje nije išlo, jer je već u šesnaestini finala, nakon što je dobio prvi i četvrti set, s 3:2 ispao od Jurkovića iz Sesveta. Filip Godina iz MSTC Čakovca u svojoj je kvalifikacijskoj skupini bio treći, a Noa Vresk iz Mihovljana četvrti.

Kvalifikacije je drugim mjestom u skupini prošao još Denis Toplek iz Mihovljana u kategoriji mlađih kadeta, ali je zatim već u prvom kolu razigravanja, nakon vodstva od 2:1 u setovima i porazom u petom setu 12:10, neočekivano s 3:2 ispao od Petrlića iz zagrebačkoga Merixa.

Najteže je na turniru bilo našim seniorkama, koje u vrlo jakoj konkurenciji nisu mogle napraviti ništa. Dina Ratajec je u skupini s Dorinom Srebrnjak iz HASTK Mladosti i Ljiljanom Janković iz Pule bila treća, a Dora Cividini u grupi s Idom Jazbec iz TIS Ritma, Klarom Cakol iz Dra. Časla i Matejom Arlović iz Vrsara četvrta, a svaka je uspjela osvojiti tek po jedan set, nedovoljno za prolaz u završnicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije