Humanitarni futsal spektakl u Kotoribi za oboljelog Niku Paheka

Prije nekoliko mjeseci, 20-godišnjem nogometašu NK Dubravčana iz Donje Dubrave Niki Paheku, dijagnosticiran je karcinom limfnih čvorova. Određeno mu je osam ciklusa kemoterapije, a cjelokupno liječenje je zahtjevno i dugotrajno te opterećeno velikim novčanim troškovima.

Vodstvo malonogometnog kluba ‘Klub 75’ iz susjedne Kotoribe odlučilo je Niki priskočiti u pomoć organiziranjem humanitarne akcije. Uz pomoć jednog od svojih članova ostvarili su kontakt s Futsal Dinamom, klubom u čije se funkcioniranje uključila navijačka skupina Bad Blue Boys.

S predsjednikom Futsal Dinama, Matijom Đulvatom, dogovorena je prijateljska utakmica dvaju klubova, a odigrat će se 29. siječnja s početkom u 17:30 sati u kotoripskoj školskoj dvorani.

Kotoripčani su odlučili dodatno obogatiti program humanitarne akcije, a pozivu su se rado odazvali NK Dubravčan Donja Dubrava, NK Graničar Kotoriba, NK Vidovčan Donji Vidovec, NK Mladost Sveta Marija, veteranske momčadi Graničara i Vidovčana te Škola nogometa Graničar/Vidovčan, a u pauzama između utakmica gledatelje očekuju i nastupi Mažoretkinja Kotoribe.

Cjelokupni program humanitarne akcije počinje u 14:30 sati međusobnim susretom pionira Škole nogometa Graničar/Vidovčan. Nakon toga slijedi mini turnir četiriju nogometnih klubova, Dubravčana, Graničara, Vidovčana te Mladosti. Parovi polufinala bit će određeni ždrijebom.

Nakon polufinalnih susreta međusobnu utakmicu će odigrati veterani Graničara i Vidovčana, a potom slijede utakmica za 3. mjesto i finale mini turnira. Sjajnu uvertiru za utakmicu večeri pružit će poznate malonogometne ekipe, koprivnički CB Stadion te Gorčenski dečki iz Goričana.

U 17:30 sati uslijedit će vrhunac ovog malonogometnog humanitarnog spektakla. S jedne strane MNK ‘Klub 75’ Kotoriba, predvođen klupskim predsjednikom Mariom Pavelijem, za koji će još nastupiti vrsni nogometaši Marko Ujlaki, Matija Lončar i drugi. S druge strane terena naći će se zagrebački Futsal Dinamo kojeg na terenu predvodi također predsjednik kluba, Matija Đulvat.

Za zagrebačku ekipu, koja će biti nošena podrškom lokalnih Bad Blue Boysa s tribina, nastupaju neki od najboljih hrvatskih futsal igrača. Tu su hrvatski reprezentativci Vedran Matošević, Kristijan Grbeša, Davor Kanjuh i Matej Horvat, makedonski reprezentativac Sadat Ziberi, engleski reprezentativac Douglas Reed i ostali, predvođeni svjetski poznatim futsal stručnjakom Mićom Martićem s klupe.

Ima li bolje pozivnice za ovaj spektakl? Cijena ulaznice za ovu malonogometnu nedjelju iznosi 30 kuna, a moći će se dati i dobrovoljni prilog po želji. Organizatori pozivaju na što veći odaziv kako bi se pomoglo plemenitom cilju ove hvalevrijedne humanitarne akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije