Ivica Kostelić: Gotovo je, ovo je bila moja zadnja utrka u karijeri

Ivica Kostelić završio je svoju skijašku karijeru. Odvozio je kombinaciju u Wengenu, jednom od svojih najdražih skijališta, a onda u cilju rekao:

– Gotovo je, ovo je bila zadnja utrka u mojoj karijeri.

Iza Ivice Kostelića impresivna je skijaška karijera. 2011. godine osvojio Veliki kristalni globus, a osam godina ranije bio svjetski prvak u slalomu. Može se pohvaliti i s četiri srebrne olimpijske medalje od kojih je posljednja došla u Sočiju u kombinaciji. U karijeri je slavio u 26 utrka.

Posljednjih godina ima problema s koljenom zbog čega mu je forma u silaznoj putanji. Dugo je razmišljao o odlasku, a sad je donio i konačnu odluku. Iza njega je čak 14 operacija…

– Razmišljam o milijun stvari, nije to za mene laka situacija jer imam puno interesa i izvan skijanja. Moguće je da ću se još ozbiljno posvetiti nekom drugom sportu, ne profesionalno, već amaterski. Osim toga, nadam se da ću ostati u Savezu u nekoj savjetničkoj ulozi.

Do sada sam živio tako da sam 250 dana godišnje bio izvan domovine, pa se u sportskoj mirovini želim posvetiti stvarima za koje tijekom karijere nisam imao vremena i sigurno ću godinu-dvije biti kod kuće – odgovorio je nedavno na pitanje što će raditi nakon skijanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije