NŠ Strahoninec na 10. Junior kupu Sarajevo 2017.

Nogometna škola Strahoninec nastupila je na maloj nogometnoj olimpijadi u Sarajevu 10. Junior kup Sarajevo 2017., koji je trajao od 5. do 8. siječnja. Nastupale su dvije ekipe U13 (2004. godište i mlađi) i U11 (2006. godište i mlađi). Ekipu U13 vodio je Goran Levec, a nastupali su: Topličanec, Zorković, Makšadi, Antonović, Korpar D., Kregar, Mikac, Šlezak E. i Meglić.

Ekipu U11 vodio je Slavko Đorđević, a nastupali su Damjanović, Kregar L., Kolar, Tomašić, Bezek, Vugrinec, Kralj, Trajbar, Šlezak D. i Đorđević.



Turnir je međunarodni, održava se već desetu godinu, a ove je godine u šest kategorija nastupalo 145 momčadi. Obje ekipe nastupale su uz bok djeci iz nogometnih škola nekih većih klubova poput: NK Olimpija, FK Sarajevo, Academica, FK Dar, NK Kustošija, NK Domžale, FK Velež, HNK Hajduk, NK Varaždin, NK Varteks, itd. Starija ekipa uz tri neriješena rezultata iz utakmica i jednom izgubljenom nije uspjela proći skupinu. Mlađa ekipa nakon tri odigrane utakmice također nije imala dovoljan broj bodova za prolazak dalje.



U Sarajevo su putovali i roditelji koji su bodrili trenere i ekipe. Međimurci su ostavili fantastičan dojam na maloj olimpijadi te su stvoreni kontakti za daljnju suradnju s nekim od nogometnih škola. Pojedine ekipe već su najavile dolazak na strahoninski turnir.

Iz Strahoninca zahvaljuju svima koji su im omogućili realizaciju ovog projekta. Zahvala ide Općini Strahoninec, Jadranskom osiguranju d.d. podružnica Koprivnica, Elektro Panić d.o.o., Niskogradnji Huđek, ZT – zidarska tehnika d.o.o., Eko Međimurje d.d., Stolarija Jagec j.d.o.o., Kar-Mat d.o.o., Croway d.o.o., Gregorinčić d.o.o., Zoker d.o.o., AP Varaždin, Obduro d.o.o., Bezek Dušan, Vidović Dražen, Dejan Posavec.



Ovo je bilo jedno lijepo i veliko iskustvo. Ponos u srcima naše djece najljepše opisuju riječi pjesmice jedne od dviju djevojčica koje treniraju u NŠ Strahoninec.

Sarajevo, 5. – 8.1.

Te noći nesmo opće spali,
Se za svojo ekipu smo dali.
Skupa bi gluposti delali,
Po hodnicima bežali…

Štenge su nam bile glavna meta,
Bilo bi nas briga ak kome kaj smeta.

Lift je išel gori-doli celo vreme,
A i meli bi pred tekme velke treme.

Sako malo bi nešči negdi opal,
I po tuđim sobama i torbaj kopal…

Trebalo nam je još sam malo sreće,
Al se dobro držimo iak nas srce peče.

Istina kaj smo skoro od tuge hmrli,
Al smo lepo ponos sima spotrli.

Ak nikaj drugo bar smo dišli na čvape,
I smrzli se, nesu nam pomogle kape.

Bitno je kaj smo se borili do kraja,
I od dosadne vožnje napravili raja.

Drugi pot bomo odigrali bolše,
Al zato moramo iti spat raniše.

Nebomo to se pozabili nigdar
Jer mi smo najbolša ekipa igdar!!

Šlezak E.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije