Godišnja inventura medalja kotoripskog trkača Matije Zadravca u 2016. godini

Matija Zadravec je fenomen koji je u samo jednoj godini trkačkog staža od početnika ‘dotrčal’ do fantastičnog rezultata na utrci od 52 kilometra. To je dečko koji ima predispozicije biti jedan od najboljih hrvatskih maratonaca, a posebno ultraša za što je pokazao posebnu volju i želju.



Ne nosi bez razloga nadimak James Bond – riječi su Damira Matoteka, predsjednika Trkačkog kluba Kotoripski begači, jednog od zvučnijih imena trkačkih staza sjeverozapadne Hrvatske, mjerodavnog čovjeka da ocijeni svoje klupsko bogatstvo. Bilo je to prije godinu dana pa nas je zanimalo kako je Matija ‘radio’, a puno je ‘radio’, u minuloj godini. Zanimale su nas samo utrke na kojima se posebno ponosi?



Sistematičan u njihovoj evidenciji, on je pobrojao: Crazy Hill Trail 33 km s 1040 m uspona i isto toliko spusta 5. mjesto – 2:57:27 h, Treviso Marathon 42,2 km vrijeme 2:44:00 h 14. mjesto ukupno i 12. mjesto od muških trkača ,24. Turopoljski polumaraton Velika Gorica (21,1 km) 7. mjesto – 1:17:46 h, 5. Dravski ultracross Varaždin 16 km – 1. mjesto uz rekord staze 58:24 min., 41. Supermaraton Zagreb-Čazma 61 km i 350 m – 3. mjesto ukupno i 1. od hrvatskih trkača – 4:15:39 h,10 utrka Grada Čakovca 5 km 4. mjesto 17:09 min, 31 Plitvički Maraton 42,2 km – ukupno 10. mjesto, 9. mjesto od muških i 5. mjesto od hrvatskih trkača – 3:03:04 h



Dodao je kako su se krajem godine zaredale ozljede kojih se još uvijek polako rješava i sprema se za nove utrke. Kao najvažniju i najdražu utrku istaknuo je prvu ultra utrku Zagreb – Čazma koja ga je uvela među ultramaratonce, konačno tu je osvojio i treće mjesto.



Dodat ćemo i to kako su za danas 28-godišnjeg Kotoripčana prije znali tek ljubitelji nogometa, prije svega oni iz donjeg Međimurja, a njegovo ime u jednom drugom, jačem svjetlu isplivalo je na sportsku površinu prije godinu dana, no sada je to ime prošlo Muru i Dravu, prešlo je granice Lijepe Naše, postalo je ime o kojem se s poštovanjem govori. I za njega ćemo, kao i nedavno za njegovog predsjednika i klupskog kolegu, reći da je među trkačima niknuo poput Feniksa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije