Odaziv na kamp iz klizanja iznad očekivanja

Klizački kamp kojeg su, po prvi put, organizirali Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca pokazao se kao pun pogodak. Na klizalištu u centru grada od utorka do petka 300-tinjak učenika kroz razne metodičke vježbe steklo je sigurnost pri izvođenju zadataka, poboljšalo je i usavršilo motoričke sposobnosti i znanja. Svaki sudionik kampa dobio je osnovne upute o elementima škole klizanja te ih je uz pomoć svojih voditelja pokušao savladati na što višem nivou.Mnogi od njih po prvi put su stali na klizaljke te uspješno proklizali.



Sva četiri dana u prijepodnevnom terminu čakovečki školarci bili su pod stručnim nadzorom profesora TZK i kvalificiranih klizačkih trenera. Iako je odaziv sudionika bio iznad svih očekivanja, stručni voditelji kampa uspjeli su s njima, podijelivši ih u grupe, u 35 minuta odraditi osnove klizanja ili s onim naprednijima nadograditi stečena znanja iz klizanja.

Klizački kamp za djecu je bio u potpunosti besplatan. Jedino što su roditelji morali platiti je najam klizaljki, dok školarci koji su imali vlastite klizaljke nisu imali ni taj trošak.



Nakon završenog klizačkog kampa, u sklopu Zimskih sportskih kampova, učenici čakovečkih osnovnih škola moći će sudjelovati na kampu iz plivanja. Besplatni plivački kamp bit će održan od 2. do 5. siječnja na Gradskim bazenima Marija Ružić. Svi koji se još nisu prijavili na taj kamp mogu to učiniti u ponedjeljak u 9 sati na recepciji bazena.



S ova dva kampa školarcima s gradskog područja tako se nudi mogućnost zdrave i sportske alternative provođenju ferija. Polaznici kampova su pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera i profesora, a osigurano im je i osvježenje, topli čaj i cedevita. Inače, Grada i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca Zimske sportske kampove organiziraju od 2006. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije