Vatroslav Šrajer: ‘Neprihvatljiv i iznimno opasan dopis TK Franjo Punčec’

Prenijeli smo dopis Teniskog kluba Franjo Punčec o dodjeli nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek Teniskom klubu Donji Miholjac. Odgovor Hrvatskog olimpijskog odbora smo također objavili, a u nastavku donosimo očitovanje Vatroslava Šrajera u ime Teniskog kluba Donji Miholjac:

‘Sa zadovoljstvom ćemo vam odgovoriti na krajnje sramotno prozivanje i omalovažavanje našega kluba osnovanog davne 1903 .godine i odmah razjasniti jednu stvar, iza neprimjerenog teksta stoji g. Bojan Ružić koji se skriva iza potpisa dotične gospode, uvjereni smo da znate njegove sportske funkcije pa smo vam ujedno razotkrili i pisca krajnje neprimjerenog teksta.

TK Donji Miholjac je dobio nagradu Matija Ljubek zbog: Marina Draganje koji je ove godine nastupio na Olimpijadi i došao do finala finale Davis CUP-a!!! Još jedan naš član, Franko Škugor je došao do finala Davis CUP-a s teniskom Davis CUP reprezentacijom! Naša seniorska ekipa osvojila je premijerno izdanje Hrvatskog teniskog Kupa, veteranska ekipa osvojila je regionalnu ligu, Tomislav Draganja osvojio je dvoransko prvenstvo Hrvatske u parovima…

Hrvatsku tenisku ligu nismo igrali, a kakve su nam nažalost lige govori ovaj nevjerovatan podatak: finale ovogodišnje 1. Hrvatske teniske lige nije odigrano!!! Naravno dok god se momčadska natjecanja vidno ne poprave, mi u tome sudjelovati nećemo, osim u Hrvatskom teniskom Kupu koji je dobio sve pohvale i koji je pravo osvježenje u Hrvatskom momčadskom tenisu.

U našem klubu nema niti jednog profesionalca, svi smo volonteri, organizirali smo besplatnu školu tenisa za djecu. Na žalost financijska situacija u Slavoniji je iznimno loša, i uvjeti za rad u TK Franjo Punčec su sigurno sto puta bolji nego kod nas, naša djeca za vrijeme zime treniraju u školskoj dvorani na parketu?!

Ali mi ne zavidimo TK Franjo Punčec, dapače nama je drago da su uvjeti za tenis u Čakovcu jako dobri i svaki njihov odličan rezultat doista cijenimo kako i ne bi kad su Nikola Horvat i Iva Mekovec igali za naš klub i to vrlo uspješno i njihove slike ponosno vise u našim klupskim prostorijama, a posebno nam je drago da možemo reći da su njih dvoje iznimne i poštene osobe kao i njihove obitelji.

Ipak u cijeloj ovoj priči nešto nam doista nije jasno: prozvati TK Donji Miholjac je nepravedno i žalosno, ali prozvati Hrvatski olimpijski odbor da pogoduje u dodjeli priznanja je! Optužiti HOO i omalovažavati njihov izbor? Nevjerojatno i neprihvatljivo i bojimo se da je nanesena ogromna šteta za TK Franjo Punčec zbog ovakvih opasnih i lažnih optužbi!

Mi prije svega kao i uvijek želimo sve najbolje TK Franjo Punčec u daljnjem radu i napredovanju, i žao nam je što trenutno poput nas nisu imali Olimpijca i dvojicu finalista Davis CUP-a, i sigurno nećemo brojati ljudima krvna zrnca, gledati odakle su, koje su vjere, koje su nacionalnosti, koje im je boje koža, jer u naš klub svatko je dobro došao i svakome ćemo pomoći koliko možemo!

Svima od srca želimo sretnu i uspješnu nadolazeću 2017. godinu!’

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije