Na ekipnom brzopoteznom prvenstvu u šahu 14 ekipa

Ekipno brzopotezno prvenstvo Međimurske županije za 2016. godinu održat će se u nedjelju 11. prosinca s početkom u 10.00 sati. Igrat će se u Nedelišću u sportskom parku Trate pokraj sportske dvorane Aton. Natjecanje organizira šahovski savez Međimurske županije.

Sudjelovat će ekipe Čakovec, Dinamo Palovec, Gardinovec, Goran Lopatinec, Gornji Mihaljevec, Međimurje, Miklavec, Mursko Središće, Nikola Zrinski Gornji Kuršanec, Prelog, Pretetinec, Sloboda Mihovljan, Strahoninec i Stridon Štrigova.

Natjecanje se igra jednokružno po kružnom sustavu natjecanja. Igra se sustavom meč bodova (2 boda za pobjedu, 1 bod za neriješen rezultat, 0 bodova za poraz). Tempo igre iznosi 5 minuta po igraču + 3 sekundi dodatka po potezu. Igra se po FIDE pravilima za brzopotezni šah. Startni brojevi ekipa odredit će se ždrijebom neposredno pred početak natjecanja.

Glavni sudac natjecanja je Saša Stanković, a njegov zamjenik je Franjo Jančikić. Tri prvoplasirane ekipe osvajaju pokale za postignuti uspjeh. Po tri najuspješnija igrača na svakoj ploči osvojit će medalje. Natjecanje će se rejtingirati za FIDE brzopoteznu rejting listu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije