Djevojke iz ZEN-Šenkovca 4 skinule HE-DRU 1

U 7. kolu stolnoteniskih liga dominirali su gosti, a na devet su utakmica odluke o podjeli bodova ili tijesnoj pobjedi jednoga od suparnika odlučile zadnje partije. Najinteresantnije je bilo u derbiju 2. lige gdje je ZEN-Šenkovec 3, u kompletno ženskom sastavu, u Draškovcu pobijedio HE-DRU 1 nakon što su domaći vodili 3:0 i do kraja dobili još samo jednu partiju, i to onu posljednju.

1. liga – Ekipe s tri vodeće pozicije su pobijedile, a derbi je bio u Kotoribi gdje je Mihovljan 3 Prima biro, uz tricu još uvijek neporaženoga Nine Bujana, bio uvjerljiv protiv drugoga sastava Kos-Kotoribe. ZEN-Šenkovcu 2 je tek u zadnjoj partiji dva boda protiv Hodošana 1 svojom trećom pobjedom osigurao Matija Barić, a Putjane Brid je do pobjede nad Čakovcem 1 tricom odveo Boris Preksavec, a s 2 dobivene partije raspoložen bio i veteran Tomislav Koprivec. Do prve pobjede, uz najveći doprinos svojega najmlađega člana Noe Vreska, došao je Mihovljan 2, a MSTC Čakovec 2 je uspjehom protiv Nedelišća 1, kojemu je najviše tricom doprinio Filip Panić, uknjižio svoju drugu pobjedu.

2. liga – Već u uvodu spomenuti poraz HE-DRE 1 iskoristila je prva ekipa Male Subotice, koja se visokom pobjedom nad drugim sastavom Lopatinca s Draškovčanima izjednačila na tablici, a ZEN-Šenkovec 3 ima samo bod zaostatka za vodećima. Prve ekipe GSTK Preloga i Lopatinca su, nakon vodstva Preločanaca od 4:1, ponajviše tricom raspoloženoga Karla Šoltića iz lopatinskoga sastava podijelile bodove, što je pobjedom u gostima nad Draškovcem, uz tricu Ivice Jakukpaka, iskoristila Kos-Kotoriba 3 i probila se na četvrto mjesto. U derbiju začelja između Čakovca 2 i ŠŠK Čak-a, iako ih je tricom iznenadio Mario Uršanić, uspješniji su bili Čak-ovci, pa su se probili na sedmo mjesto.

3. liga – Čakovec 4 je u gostima, uz trice Daria Damjana i Predraga Vurušića, visoko porazio Hodošan 3 i zadržao tri boda prednosti ispred tri ekipe s po devet bodova. U toj skupini najbolji je Čakovec 3, koji je lako, uz tricu Zvonimira Turka, došao do pobjede protiv posljednje HE-DRE 2, a slijede ga Putjane 3, koje su nakon vodstva od 5:0 na kraju sa 6:4 savladale Donji Kraljevec 2 te Kos-Kotoriba 4, koja je, unatoč trici svojeg najmlađega igrača Davida Čukulica kao domaćin visoko poražena od Goričana 1. U utakmici ekipa iz sredine tablice Hodošan 2 je, trećom pobjedom Davora Vidovića, u zadnjoj partiji osvojio bodove protiv Mihovljana 4.

4. liga – Vodeća USTA Belica 1 je protiv Zasadbrega vodila 5:1, ali je ‘krivnjom’ pojačanja Zasadbrega Josipa Magdalenića, koji je napravio tricu, pobijedila tek 6:4. Na dva boda zaostatka, nakon pobjede kod Lopatinca 3, za koji pak je tricu napravio Mladen Trbuhović, prati je i dalje GSTK Prelog 2. Treće su i dalje Nedelišće 2, koje su s dvije trice, Zlatka Hergotića i Dejana Marčeca, visoko u gostima pobijedile Putjane 4, a Čakovec Rozika biro je, uz tricu Branka Lovreka, iskoristio poraz Lopatinčana pa su se bodovno izjednačili na četvrtom i petom mjestu. Do pobjede je u gostima kod Donjega Kraljevca 1, uz tricu aktiviranoga Vladimira Mikulčića Dede, došao Dragoslavec Breg pa se popeo na šesto mjesto na tablici.

5. liga – ZEN-Šenkovec 4 i dalje je na stopostotnom učinku, a posljednja žrtva bila mu je Kos-Kotoriba 5. S bodom zaostatka ga, nakon što je uz tricu još uvijek neporaženoga Danka Šimona, prati Čakovec 5. Oni su već napravili veliku razliku na tablici, a na odstojanju od tri boda iza Čakovčana prate ih čak tri ekipe. Uz Kos-Kotoribu 5 to su Goričan 3, nakon visoke pobjede kod Mihovljana 5, uz tricu Drage Šavore, i USTA Belica 2, koja je kao domaćin, unatoč trici Damira Sečana, izgubila bod od Donjega Vidovca 1. Prema sredini tablice, nakon pobjede kod HE-DRE 3, pobjegle su Putjane 7, koje je tricom do bodova doveo Nikola Turk.

6. liga – Na maksimalnom učinku i dalje su ZEN-Šenkovec 5 i Sveta Marija 1. Šenkovčani su u 7. kolu minimalno pobijedile Mihovljan 6, u kojemu im je probleme tricom radio Dominik Toplek, a Svetomarčani su maksimalnom pobjedom donijeli bodove od Goričana 4. Na samo bod zaostatka za Mihovljančanima su, nakon sigurne pobjede kod Goričana 2, veterani iz Putjana 8 predvođeni Draženom Šoltićem, a sigurnu sredinu drži Mala Subotica 2, nakon što joj je bodove svojom trećom pobjedom u zadnjoj partiji osigurao Stjepan Mikulić. U susretu dvije ekipe iz donjega dijela tablice Goričan 5 je, uz tricu svojega najboljega člana Borisa Turka, pobijedio Nedelišće 3 pa se probio na sedmo mjesto.

7. liga – Maksimalnom pobjedom kod Svete Marije 3 treći sastav USTA Belice je s tri boda fore završio prvi dio prvenstva 7. lige ispred treće ekipe GSTK Preloga, koja je s Putjanama 9 podijelila bodove, za što je s tri pobjede najzaslužniji Dejan Slaviček. Polusezonu je visokom pobjedom u gostima kod GSTK Preloga 4 izborila Kos-Kotoriba 6, u čijemu su sastavu s po tri pobjede najbolji bili Pavlo Dornik i Gabrijela Siladi. Inače, dogovoreno je da zbog maloga broja ekipa 7. liga igra trokružno pa će zbog toga paralelno s ostalim ligama do stanke odigrati još dva kola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije