Tomica Jakopec predstavljen kao novi tajnik ZSU Čakovca

U novim prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca na prvom katu čakovečke streljane predstavljen je prvi profesionalni tajnik – Tomica Jakopec. Jakopec je o svom tajničkom poslu rekao:

‘Mandat traje četiri godine, a izbor je napravljen zbog Zakona o sportu i sredstvima koja prolaze kroz Zajednicu. Prvi poslovi će biti uskladiti poslovanje s nalazom revizije i to već do kraja ove godine neke poslove, a neke u prvoj polovici naredne godine.

Kako Zajednica raspolaže s dva kombi vozila bit će bitno kvalitetno posložiti raspored upotrebe kombija. Provodit će se pojačana kontrola korištenja sportskih objekata i korištenja financija. U planu su u kriteriji za korištenje sportskih objekata.

Klubovima ću biti na usluzi, protekli tjedan bio je plivački Memorijal Anto Dragić u organizaciji Čakovečkog plivačkog kluba i dalje ću pomagati u organiziranju manifestacija. Plan je izrada web stranice koja će biti od maksimalne pomoći za 73 sportske udruge s područja Grada Čakovca gdje će moći naći sve potrebne dokumente.’

Kako je Jakopec prvi profesionalni tajnik važno je naglasiti da klubovi neće dobivati manje financijskih sredstava. Uz ostalo u planovima su i razni projekti, pratit će se natječaji, postoje ideje članova Izvršnog odbora koje do sada nisu bile realizirane pa se vjeruje da će kroz određeno vrijeme biti vidljivi rezultati i da će se dobiti određena sredstva za realizaciju različitih programa. Postoji i želja za dogovorom i suradnjom sa Zajednicom sportskih saveza i udruga Međimurske županije kojim bi se posao tajnika uskladio i povezao u korist i jedne i druge zajednice sportova.

Namjera je povećati masovnost mladih kao i njihov interes za sport, ali svakako treba raditi i na kvalitetnom sportu jer jedno bez drugog teško može funkcionirati.

U dosadašnjim sportskim kampovima 5 304 djece

Predsjednik Zajednice Bojan Ružić govorio je o ljetnim sportskim kampovima Svaki tjedan sport jedan koji su u 2016. godini bili organizirani kroz 19 kampova u 10 tjedana. Bilo je 1 619 sudjelovanja što je za 120 više nego prethodne godine.

Od 2005. godine ukupno je bilo 15 333 sudjelovanja. Broj djece u 2016. je bio 425, a godinu ranije je bilo 384. Ukupno je u kampovima do sada sudjelovalo 5 304 djece. Djeca koja su sudjelovala u najviše kampova bit će nagrađena krajem siječnja prilikom proglašenja najsportaša Čakovca. Najveći interes bio je za plivanje pa košarku, rukomet, streličarstvo i tenis.

Izbor nasjportaša bit će tradicionalno krajem siječnja. Klubovima je poslan raspis na koji trebaju odgovoriti do 27. prosinca. U izboru sudjeluju predstavnici svih sportova i novinari.



Nova kuglana i borba za prvoligaški život

O novoj kuglani i kuglačkim aktualnostima govorio je dopredsjednik Zajednice i predsjednik Kuglačkog saveza Međimurja Anđelko Crnčec. Obnovljena, ili možemo reći i nova kuglana, otvorena je 7. rujna i napravljena je prema najsuvremenijim standardima.

Natjecanje je automatizirano uz maksimalnu računalnu podršku, live streaming se može pratiti preko web stranica Hrvatskog kuglačkog saveza i stranica KK Željezničara. Nova kuglana ne iziskuje toliko osoblja na natjecanju koliko je bilo potrebno do sada.

Rezultati našeg prvoligaša Željezničara za sada nisu dobri i čeka iz borba za ostanak u elitnom društvu od 7. siječnja kada kreće drugi dio prvenstva. Treba istaknuti da su kuglači amateri i da je cijeli igrački kadar čine domaći igrači. Još je bitno istaknuti da su dovršene svlačionice i sanitarni čvor te da kuglana ima međunarodnu licencu.

Peti mandat u HOO-u Miodraga Novosela

Član IO Zajednice Miodrag Novosel od 2000. godine radi u stalnom radnom tijelu Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora – u Komisiji za sportsko graditeljstvo i okoliš. Izabran je na novo mandatno razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Novosel je rekao da su objekti u Čakovcu ogledni primjeri u Hrvatskoj i regiji. Sportska infrastruktura je bitna, objekti moraju biti sigurni i kvalitetni, ako želimo od sportaša kvalitetne rezultate. Grad Čakovec ide u prepoznatljivom smjeru i često se iskustva koriste u drugim sredinama, pogotovo u onima u kojima se tek kreće u izgradnju sportskih objekata.

Za atletsku stazu 2.5 milijuna kuna

Član IO Stjepan Koraj govorio je o atletskim temama. Stadion Mladosti izgrađen je 1987. godine i tada je napravljena i atletska staza. Njezin vijek trajanja je davno prošao, prije desetak godina se govorilo o obnovi, no najveći uteg u cijeloj priči obnove je cijena koja se procjenjuje na iznos veći od 2.5 milijuna kuna.

Želja je da se staza obnovi u 2017. ili 2018. godini. Sportaši rado dolaze u Čakovec na atletska natjecanja zbog dobre organizacije, no staza više ne zadovoljava ni minimalne uvjete. Čakovec bi mogao imati i međunarodna natjecanja pa je primjerice spomenuta mogućnost organizacije Balkanskog prvenstva za veterane koje bi okupilo od 700 do 1 000 učesnika na tri dana.

Koraj je pozvao zainteresirane trkače da dođu ponedjeljkom, srijedom i petkom na trčanje pod reflektorima od 17:00 do 19:00 sati.

Iduće godine 30. travnja u Međimurju će se organizirati prvi polumaraton, a trenutno su razgovori hoće li staza biti vezana uz Čakovec ili bi se išlo i u neki drugi dio Međimurja. Želja je da se idućih godina organizira i maraton jer Međimurje ima vrlo dobar položaj jer unutar pedesetak kilometara imamo četiri države pa bi interesa sigurno bilo.

Tri desetljeća od Univerzijade u Čakovcu

Na novinarski upit hoće li Zajednica biti jedan od pokrovitelja obilježavanja 30 godina obljetnice održavanja Univerzijade u Čakovcu odgovor je bio potvrdan i svakako će se u program za iduću godinu uvrstiti obilježavanje te značajne sportske obljetnice za Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije