Marti Novak i Stjepanu Škodi prva mjesta u Dugom Selu

U Dugom Selu je u subotu i nedjelju odigran 18. Memorijal Saša Paar, u spomen na pokretača popularnoga ZAGIPING-a. Među više od tristo igrača i igračica na turniru su se u osam kadetskih i juniorskih kategorija natjecali i mladi članovi međimurskih klubova, koji su se kući vratili i s dva osvojena prva mjesta. Fantastičnu seriju u ovoj sezoni je prvim mjestom među kadetima nastavio Kotoripčan član MSTC Čakovca, u seniorskoj kategoriji igrač Kos-Kotoribe, Stjepan Škoda, koji je bio najbolji od 52 igrača, a kolika je bila njegova dominacija potvrđuje podatak da je jedini set na turniru izgubio u finalu od Petra Znike iz GSTK Zagreba.

Izvrstan uspjeh postigla je i članica Putjana Marta Novak, koja je s pozicije treće nositeljice, došla do samoga kraja savladavši u polufinalu kategorije najmlađih kadetkinja drugu nositeljicu Stelu Šaš iz Koprivnice, a u finalu i iznenađujuću finalisticu i petu nositeljicu Zrinku Rebić, igračicu zagrebačkoga Stenjevca. Marta je drugim mjestom u skupini prošla i kvalifikacije kategorije mlađih kadetkinja, ali je zatim igrom ždrijeba već u osmini za protivnicu imala drugu nositeljicu, i s pobjednicom Ivonom Štrigom iz Ljubešćice finalisticu kategorije, Hanu Lončarević iz HASTK Mladosti, od koje je ispala.

Prije negoli se to očekivalo u četvrtfinalu kategorije najmlađih kadeta iz igre je, od Milaka iz MGK Drave Žabnik, ispao Matija Strbat iz MSTC Čakovca pa nije opravdao mjesto trećega nositelja. On je, isto kao i Denis Toplek iz Mihovljana, drugim mjestom u kvalifikacijskoj skupini, izborio i završnicu kategorije mlađih kadeta, ali su oba, nakon što su bili slobodni u prvom kolu, eliminirani u šesnaestini finala, Strbat od Petrovića iz zagrebačke Mladosti, a Toplek od Zabočanina Gavranića. Kvalifikacije je u kategoriji kadeta prošao i Noa Vresk iz Mihovljana, ali je u šesnaestini finala s 3:1 ispao od Metera iz Mladosti, a Hrvoje Vurušić iz Putjana je u istoj kategoriji u svojoj skupini bio četvrti.

Turnir je odlično, prvim mjestom u skupini, započeo Filip Godina iz MSTC Čakovca u kategoriji juniora, pobijedivši i nositelja skupine Ogrestu iz GSTK Zagreba, ali se u razigravanju nije uspio probiti među najboljih šesnaest, jer je već u šesnaestini finala s 3:0 izgubio od slabije rangiranoga Štimca iz riječkih Srdoča. Svoju skupinu među najmlađim kadetima u svom debitantskom nastupu nije prošao David Horvat iz Šenkovca, ali je pobjedom nad Dolenskim iz Bjelovara izborio prvu pobjedu i treće mjesto, a manje je sreće imala njegova klupska kolegica Rebeka Varga, koja je u kategoriji najmlađih kadeta u svojoj skupini bila četvrta s osvojenim jednim setom protiv Lune Borovec iz Dugoga Sela.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije