FOTO: Nogometni spektakl u Kotoribi – Mladost (SM) pobijedila Graničar

Ono što se je događalo u nedjelju, 30. listopada u kotoripskom Sportskom parku nije dugo viđeno. Nakon punih 40 godina ponovo su se u istom rangu natjecanja sastali kotoripski ‘Graničar’ i ‘Mladost’ iz Svete Marije. Bio je to derbi 11. kola najelitnijeg nogometnog natjecanja koji je u Sportski park privukao 500 gledatelja.

Prema riječima zadovoljnog klupskog blagajnika Zdravka Repa prodano je 358 ulaznica, a priredba je uz sportsko nadmetanje obilovalo s još popratnih događanja. Ono što posebno raduje sve je završilo u korektnim i sportskim odnosima sportskih prijatelja, nogometaša i gledatelja.

‘Mladost’ je u susret poveo novi, dojučerašnji trener ‘Graničara’ iz Legrada 37-godišnji Dražen Horvat iz Kotoribe. Skroman i samozatajan, uz dobro i mudro postavljenu taktiku nadmudrio je nešto starijeg kolegu Danijela Fundaka koji je sportski priznao poraz požalivši se na neiskorištene prigode odmah na početku susreta.

Gosti su poveli u 25. minuti u akciji koju je po desnoj strani započeo, kotoripski dečko, Dario Nađ lijepo ubacivši loptu u sredinu koju je znalački preskočio drugi ovdašnji dečko Marko Ujlaki i lopta je došla do Luke Mustača koji je loptu neobranjivo s desetak metara zakucao pod prečku nemoćnog domaćeg golmana Franje Dolenca. Njega je ubrzo u 32. minuti iz ‘slobodnjaka’ s udaljenosti od otprilike 35 metara svladao Marko Ujlaki. Prelijepi pogodak…

Tri minute potom prizemnim udarcem s desne strane u donji desni kut vratara gostujućeg vratara Domagoja Kanižaja ‘posprema’ Karlo Stojkov, najbolji strijelac Kotoripčana. To bi od pogodaka bilo sve. Poslije smo gledali igru koja nije plijenila ljepotom. Gosti su znalački odolijevali jalovim napadima domaćih, a opasno su iz protunapada ugrožavali domaća vrata. Reći ćemo kako je samo Dario Nađ kroz 7 minuta imao 3-4 100%-tne prigode.

Nešto mu je obranio Dolenec, a kod nekih nije pogodio okvir vrata. Valja istaknuti pravu mušku igru u kojoj se igrači nisu štedjeli, ali su igrali u granicama dopuštenog čemu u prilog idu svega dvije opomene svaka s jedne strane. Naš dojam je bio kako je sudačka trojka Goran Žganec iz Čakovca, Robert Radek iz Pribislavca i Ivan Žganec iz Čakovca posao obavila korektno. – Goran je odlično ‘fučkao’ – bio je komentar delegata susreta Zorana Hajdinjaka iz Čakovca.

Poraz od 2:1 je prvi poraz ‘Graničara’ u ovoj polusezoni. Njime ‘bježi’ ‘Dinamu’ iz Domašinca samo 3 boda i njihov je gost idućeg vikenda. Pored ovoga, nedjeljno sportsko popodne obilovalo je dodatnim sadržajima.

Mame mladih nogometaša pekle su langoše kako bi se prikupljenim novcem kupila sportska oprema za njihove ‘klince’. Obol priredbi su pod poluvremenom svojim nastupom dale ‘Kotoripske mažoretkinje’, a u večernjim satima gostima Sportskog parka je pjevao poznati kotoripski vokalni solist Zvonimir Dravec. Za sve nogometaše i ostale sudionike susreta jelo su pripremali u svom trošku: Đuro Golubić, Zlatko Talaš, Zvonimir Brkljačić, Ignac Nađ, Josip Novak, Ladislav Fuš, Antun Horvat i Josip Sabol.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije