Zrinskice poražene od Koke, gostujuće slavlje Preloga

>> Zrinskice poražene od Koke, gostujuće slavlje Preloga

U susretu Prve hrvatske rukometne lige za žene poraz čakovečkog Zrinskog od varaždinske Koke 16:22. Uoči susreta gošće su bile favoritkinje što su i potvrdile na terenu.

U prvih petnaestak minuta Čakovčanke su držale priključak do 4:5 kada gošće odlaze na 4:8. Zrinskice su do kraja prvog poluvremena odigrale borbeno i na odmor se odlazi rezultatom 10:10.

Početkom drugog dijela već je 10:13 pa se Zrinski vraća na 12:13. Nakon toga ‘crna rupa’ u domaćoj igri i gošće bježe na nedostižnih 12:18 što su samo čuvale do kraja susreta za pobjedu 16:22.



Uoči susreta znali smo da su Kokice ekipa koja će se boriti za vrh tablice. Podravka i Lokomotiva su na vrhu, a odmah do njih možemo smjestiti Zamet, Sesvete i Koku. Na žalost pred Zrinskim je ovogodišnja zbilja velika i teška borba za prvoligaški opstanak, očekivali smo novi iskorak naprijed u rezultatskom smislu, no bilo je jasno i uoči sezone nakon odlaska igračica da su teški i grčeviti dani pred čakovečkim rukometašicama.

U susretu protiv Varaždinki najefikasnija je bila Paula Posavec s 5 golova, Prevendar 3, Balić i Benčik 2, Brgles, Horvat, Car i Haček 1. Žvorc je obranila 5 lopti i Ivačić 2.

Željko Golik na minuti odmora


Nakon susreta domaći trener Željko Golik je rekao da je ovaj rezultat realnost, nakon odlaska igračica prošle sezone prvoj ekipi su priključene igračice koje su igrale treću ligu i koje tek trebaju steći životnog i igračkog iskustva, a to ne ide preko noći. Publika je prošle godine naviknula na daleko bolje partije Zrinskog , ali ove godine slijedi teška borba za ostanak i Golik se nada da će doći d onekih promjena tijekom prvenstvene stanke jer ovako će jako teško dalje ići.

Trener Varaždinki Vladimir Canjuga unatoč pobjedi od šest golova nije bio prezadovoljan igorm svojih igračica, pogotovo nakon prvog dijela kada je rekao da je bio vrlo glasan u svlačionici. Tijekom susreta njegove igračice su promašile desetak zicera što je pripisao nervozi zbog međužupanijskog derbija. Koka je bila favorit uoči susreta što je i potvrdila na terenu.

Trener Koke Vladimir Canjuga


U 7. kolu pred Zrinskim je još jedna jako teška utakmica i gostovanje kod Sesvete Agroproteinke.

U susretu 7. kola 2. HRL za rukometaše pobjeda Preloga u gostima kod Zagorice 29:26. Nakon što je domaćin poveo 4:2 Prelog okreće na 5:6. Igra se gol za gol dobar dio susreta. U drugom dijelu Prelog ima prednost od 17:22. Domaćin je uporan i vraća se na 24:24. No opet serija naše ekipe za 24:28 i mirno privođenje utakmice kraju koja završava 26:29 za Prelog.

D. Bogović i Krajner kod Preloga najefikasniji sa 7 golova, Matić i P. Bogović 4, Halić 3 te Hrešč i Strahija po 2 gola. U nedjelju u 18:00 sati Čakovec je gost kod druge ekipe Ivanića.

U 3. ligi kod rukometaša Čakovec 2 je poražen kod kuće od Concordije 22:30 (8:13). Garešnica 2 je poražena od Nedelišća 24:29 (12:13). Kod rukometašica u međimurskom ogledu u nedjelju u 18:00 sati igraju Zrinski 2 i Prelog.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije