Odbojkaši Centrometala teško s Varaždincima u kupu

Odlična utakmica dvaju susjednih klubova u osmini finala odbojkaškog Kupa Hrvatske. Preko dva sata trebalo je odbojkašima Centrometala da slome otpor Varaždinaca i izbore plasman u narednu fazu natjecanja. A da su tamo prošli igrači Varaždina isto ne bi bilo nezasluženo.

Od samog početka Varaždinci su krenuli odlučno i bez respekta prema favoriziranim Međimurcima. Za Varaždin su krenuli Silić, Juren, Somođi, Žganec, Crkvenčić, Čilaš i libero Nevžala. Za Centrometal Posavec, Bogdanović, Vincek, Gotal, Palinkaš, Puđa i libero Vuk. Sredinom prvog seta domaći su poveli 13:6. No Centrometal je uzvratio na isti način i neriješeno je već kod 14:14. U ranoj fazi utakmice promijenjen je libero kod Centrometala, ušao je mladi Vedran David. U završnicu gosti ulaze sa svega poen prednosti, no tada ipak sigurno uzimaju set 25:20.

Početkom drugog seta Centrometal vodi 7:4. I kad su se gosti nadali da će utakmica otići u njima priželjkivanom smjeru, Varaždinci kreću još jače. Sredinom seta dolaze do dva poena prednost i tada se dugo igra poen za poen. Centrometal je poravnao na 21:21 pa na 22:22. No ovaj put Varaždin bolje odigrava samu završnicu i s tri uzastopna poena izjednačava na 1:1 u setovima.

Slično je počeo i treći set. Poveo je Centrometal 13:10, Varaždin izjednačio. U igri Centrometala nova zamjena, umjesto Puđe ušao je Stanković. U drugom dijelu ovog seta Centrometal je otišao na tri poena razlike i to zadržao za konačnih 25:22.

U četvrtom setu umjesto Posavca ušao je Kurteš, kod Varaždin je još ranije ušao Stanić. I tada Silić velikom serijom servisa 2:3 preokreće u 9:3. No nakon servisa Stankovića Centrometal uzvraća i vodi 11:10. Uglavnom je poravnato sve do 20:20. Tada na servise Kurteša Međimurci dolaze do velike prednosti 23:20, kasnije imaju i dvije meč lopte kod 24:22. No nakon promjene Žganec uspijeva dobiti direktan servis poen i rezultat je 24:24. Imao je Centrometal nakon toga i nerealizirane kontre na meč lopte i Bogdanovića i Kurteša. Kad to nisu iskoristili domaći su s 29:27 došli do poravnanja na 2:2.

Peti set bolje su otvorili igrači Centrometala i poveli 5:2, na promjeni strana je 8:4. Svojim greškama i s dva dodira mreže dozvolili su Varaždincima da dođu na svega poen zaostatka. No veće drame na kraju nije bilo, nakon 11:8 igrom poen za poen došli su do 15:12.

OK KITRO VARAŽDIN – OKM CENTROMETAL 2:3 (20:25, 25:22, 22:25, 29:27, 12:15)
Dvorana na Dravi, gledatelja 150
Suci: Vurušić, Detelj (oba Varaždin)
Varaždin: Crkvenčić, Cvrkalj, Stanić, Juren, Trupković, Čilaš, Silić, Somođi, Gomerčić, Nevžala, Žganec, Miklošić (treneri Klein i Kešina)
Centrometal: Puđa, Kurteš, Gotal, Juras, David, Vuk, Palinkaš, Posavec, Stanković, Bogdanović, Kopačević, Vincek (treneri Kovačić i Kirić)

U redovima Varaždina najbolji igrač bio je Silić, kod Centrometala jako puno oscilacija od odličnog do lošeg ključnih igrača. Na kraju susreta zadovoljstvo igrača Varaždina prikazanim na terenu, kod gostiju ipak olakšanje da su izborili četvrtfinele kupa. A tamo će opet biti u ulogi nositelja, opet se igra jedna utakmica na gostujućem terenu. Mogući protivnici su osječka Mursa, Rijeka, Zadar ili Mlaka iz Rijeke. U Centrometalu bi voljeli u ždrijebu izbjeći prva dva protivnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije