Badmintonaš Borna Vadlja zlatni u Sloveniji

Ovog vikenda u Mirni, Slovenija u dvorani Mirna je održan 22. Međunarodni badmintonski turnir Tem Slovenia junior international 2016. u sklopu Svjetske serije BWF U19 2016 za juniore u-19. Na turniru je nastupilo je 93 igračica i igrača iz 12 zemalja.

Za juniorsku u19 reprezentaciju Hrvatske nastupilu su i igrači Badmintonsklog kluba Međimurje Filip Bel, Luka Grubić, Lino Zadravec te Ela Trstenjak.

U konkurenciji pojedinaca Filip Bel izgubio je u 1. kolu od austrijskog igrača Meusburgera 2:0, Lino Zadravec također u 1. kolu od Slovenca Laznika 2:0, dok je Luka Grubić pobjedio u 1. kolu Bugara Chavdarova 2:0 te izgubio u 2. kolu od slovenskog igrača Domena Laznika u dramatičnom meču 2:1 (16:21,21:18,21:19). U konkurenciji pojedinki Ela Trstenjak izgubila je u 1. kolu od mađarske igračice Anett Karsai 2:0.

Juniori Lino Zadravec, Filip Bel, Ela Trstenjak i Luka Grubić


U konkurenciji parova Filip Bel i Lino Zadravec poraženi su u 1. kolu od austrijskog para 2:0, dok je Luka Grubić s Dubrovčaninom Marinom Šućurom poražen u 1. kolu od slovenskog para 2:0.

U konkurenciji mješovitih parova Filip Bel i Ela Trstenjak poraženi su u 1. kolu od slovačkog para 2:0, a Luka Grubić je s Dubrovčankom Mijom Čerjan izgubio u 2.kolu od češkog para 3. nositelja 2:0.

Na 22. Međunarodnom turniru održanom u dvorani OŠ Mokronog u Sloveniji te finala u dvorani u Mirni sudjelovalo je 166 mladih igrača iz sedam zemalja, a među njima ekipa mlađih kadeta i kadeta našeg kluba pod vodstvom trenera Tomislava Grubića i Filipa Vadlje.

U konkurenciji mlađih kadeta u13 nastupio je Ivan Grubić koji je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 4. mjesto u skupini.

Kadeti Ivan Grubić, Luka Črep i Borna Vadlja


U konkurenciji kadeta u15 Borna Vadlja osvojio je u konkurenciji parova sa Slovencom Mihom Mastenom zlatnu medalju pobijedivši u finalu austrijski par Sudama / Tomic 2:1. U pojedinačnoj konkurenciji Borna je uvjerljivo osvojio 1. mjesto u svojoj skupini, pobijedio u osmini finala Hrvata Gotesmana 2:0, da bi u četvrtfinalu izgubio od Slovenca Mihe Mastena 2:0.

Kadet Luka Črep pojedinačno osvojio je 2. mjesto u svojoj skupini, a u paru sa Ivanom Grubićem su ispali u 1. kolu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije