Nogometni primjer: Pljesak Casimiru Rodrigeu

Nogometna publika Donjeg Vidovca pljeskom je s terena ispratila sudačku trojku koja je sudila utakmicu 9. kola 2. ŽNL-skupina A između domaćeg NK Vidovčan i NK Strahoninec (5:0). Rijetko kada se ovdje sucima upućuje pljesak, no ovoga puta pljeskalo se je trojki, F. Vabecu, L. Baksi kao pomoćnicima, te glavnom protagonisti poštenog, korektnog i uzornog suđenja 34-godišnjem Casimiru Rodrigeu.

Čovjek je to koji je već šest godina u ‘sudačkim vodama’ Međimurja, najčešće viđen na utakmicama mlađih uzrasta da bi s godinama došao do ranga suca koji sudi međimurskim ligašima, suca koji sudi na travnjacima između Mure i Drave. S istančanim sluhom za igru, vrsnim poznavanjem pravila nogometne igre, korektnim odnosom s igračima na terenu i izvan njega, Casimir je jedan od poželjnijih ligaških sudaca.

Zbog čega ovo ističemo? Iz razloga da nogometnoj javnosti Međimurja ukažemo kako među međimurskim nogometnim sucima ima sijaset dobrih i perspektivnih sudaca, da su to ljudi koji ne zaslužuju pljuvanja, psovanja, polijevanja, naguravanja i sve ostalo što ide s nekorektnošću.

A to što se je na travnjaku Sportskog parka Kalanica događalo u nedjelju 16. listopada voljeli bi vidjeti ne samo jednom ili dva puta tijekom sezone, voljeli bi to vidjeti svaki puta. Casimir Rodrigeu nije opterećen nekim ‘šaptačima’ sa strane, držimo kako je on oličenje poštenja. Zbog čega njega ne gledamo i preko Drave? Voljeli bi da o tome već sutra javno progovore nadležni.

Njegovo porijeklo je Kamerunsko, odakle je u Hrvatsku došao prije 13 godina. Bio je vrstan igrač, a posljednja klupska destinacija bio mu je Centrometal iz Macinca, a danas živi u Nedelišću. Drago nam je što je nastavio i dalje pomagati međimurskom nogometu, sugerirati nogometašima na fer i korektnu igru pa makar i ne tečnim međimurskim: – Dečki najte se ritati!, a kako smo to u nedjelju mogli čuti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije