Međimurski derbiji Mihovljanu i Kos-Kotoribi

U 1. krugu 1. Hrvatske lige istok za stolnotenisače na rasporedu su bile utakmice ekipa koje su u istom paru u vezanom sustavu. Takve utakmice gotovo uvijek imaju poseban naboj, jer su to obično sastavi iz iste regije, županije ili čak i istoga mjesta između kojih vlada tradicionalno veliko rivalstvo. U takvom velikom derbiju između Mihovljana i Putjana Mihovljančani su se uvjerljivom pobjedom od 4:1 odužili gostima za dva poraza u prošloj sezoni i dobro startali u novu.

Glavni u osvajanju pobjedničkih bodova bio je raspoloženi Nino Bujan, koji je dobio dvije pojedinačne partije, svladavši Tomislava Koprivca i Eugena Šimona te s Nikolom Mikacom slavio u igri parova protiv Preksavca i Šimona, a jednu, ali važnu priskrbio je Tomislav Marušić protiv Šimona. Počasnu za Putjane osvojio je Boris Preksavec, koji je savladao Nikolu Mikaca.

Novajlija u ligi Kos-Kotoriba u svojoj je dvorani, u drugom međimurskom derbiju, nakon velike borbe s 4:3 savladao MSTC Nostro. Po dvije pobjede za Kotoripčane upisali su Stjepan Vidović nad Nikolom Magdalenićem i u odlučujućoj sedmoj partiji nad Filipom Panićem te mladi Stjepan Škoda, koji je savladao Marka Lovreka i Filipa Godinu. Pobjede za goste izborili su Godina i Magdalenić protiv Filipa Radmanića i par Godina/Magdalenić nad domaćom kombinacijom Škoda/Vidović.

U ostalim utakmicama očekivane pobjede Obrtničke škola iz Slavonskoga Broda protiv gradskoga rivala Graničara te u osječkom derbiju drugoga sastava Vodovoda protiv Olimpije, a neočekivano visoki domaći poraz igrača petrinjske Mladosti od novajlije u ligi Požege.

Rezultati:
Kos-Kotoriba – MSTC Čakovec 4:3
(F. Radmanić – Godina 2:3, Vidović – Magdalenić 3:1, Škoda – Lovrek 3:1, Škoda/Vidović – Godina/Magdalenić 2:3, F. Radmanić – Magdalenić 1:3, Škoda – Godina 3:1, Vidović – Panić 3:0 – sudac Milovan Tomašić, Šenkovec)
Mihovljan – Putjane 4:1
(Bujan – Koprivec 3:0, Marušić – Šimon 3:1, N. Mikac – Preksavec 0:3, Bujan/N. Mikac – Preksavec/Šimon 3:2, Bujan – Šimon 3:0 – sutkinja Danijela Vuković, Čakovec)
Mladost (Petrinja) – Požega 1:4
Obrt. škola (S. Brod) – Graničar (SB) 4:2
Olimpija (Osijek) – Vodovod 2 (OS) 1:4

Tablica:
1. Vodovod 2 2
2. Mihovljan 2
3. Požega 2
4. Obrtnička škola 2
5. Kos-Kotoriba 2
6. MSTC Čakovec 1
7. Graničar 1
8. Olimpija 1
9. Mladost 1
10. Putjane 1

Parovi 2. kruga, subota 8. listopada – u 11 sati: Kos-Kotoriba – Vodovod 2, MSTC Čakovec – Olimpija, Obrtnička škola – Putjane, Graničar – Mihovljan; u 17 sati: Kos-Kotoriba – Olimpija, MSTC Čakovec – Vodovod 2, Obrtnička škola – Mihovljan, Graničar – Putjane; Mladost i Požega su slobodni

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije