Škoda opravdao poziv na stolnoteniski Croatia Open

Od srijede do nedjelje prošloga tjedna veliku dvoranu varaždinske Arene okupirali su mladi stolnotenisači iz država Azije, Europe, Južne i Sjeverne Amerike na Croatia Junior&Cadet Openu iz kalendara ITTF-a – Svjetske stolnoteniske asocijacije. Čast da zaigra na tako velikom turniru imao je i mladi Kotoripčanin Stjepan Škoda, koji je bio u sastavu hrvatske kadetske reprezentacije.

I, možemo reći, da je opravdao pozivanje, jer je bio među boljim hrvatskim igračima. U ekipnoj kategoriji je, zajedno s Petrom Znikom iz GSTK Zagreba i Lukom Dragunom iz Dugoga Sela, branio boje naše C reprezentacije i s dvije pobjede bio najbolji u pobjedi od 3:2 nad kombiniranim sastavom Belgije i Izraela, a dobio i jedini set u porazu 3:0 od prve ekipe Češke.

Osvojenim drugim mjestom njegova se ekipa nije plasirala u završnicu, ali je Škodi to uspjelo u pojedinačnoj kategoriji kadeta gdje je osvojio drugo mjesto u skupini pobjedom od 3:2 nad Belgijancem Dobbelsteinom i porazom od 3:0 od kasnijega ukupnoga pobjednika Alguettia iz SAD-a. U razigravanju je, nažalost već u prvom kolu s 3:2 ispao od jakoga Talijana Cicchiettia, u partiji koju je gubio 2:0 i uspio izjednačiti na 2:2, ali mu je za pobjedu ponestalo snage u petom, odlučujućem setu.

Igrao je i kategoriju parova gdje mu je partner bio suigrač iz ekipnoga dijela Znika. Protivnici u prvom kolu bili su im Mađari Molnar i Terek, kojima su uspjeli oduzeti drugi set i propustili pobjedu u trećem pa na kraju izgubili 3:1. Na ovom je turniru Škoda u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji dokazao da može biti uspješan i u takvom društvu, a s obzirom na njegovu upornost i marljivost sigurni smo da će na narednim natjecanjima biti još i bolji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije