Članovi BK Mura Avantura u MTB reprezentaciji

Proteklog vikenda izbornik Croatian National MTB Team-a Nenad Okmažić, okupio je najbolje MTB natjecatelje do 15 godina. Kao nagradu, za njihov cjelogodišnji trud i zalaganje koji ulažu u ovaj sport, poveo ih je na dvije međunarodne XCO utrke. Prva utrka odvijala se u Austriji pod nazivom Dachstein Salzkammergut Autumn ride 2016, a druga ” Eliminatour Kanizsa Nagydij XCO 2016″ u Mađarskoj.



Za ove nastupe u reprezentaciju je pozvano čak troje natjecatelja iz Biciklističkog kluba Mura Avantura: Matija Trstenjak , Ida Trstenjak i Lovro Posel. Iz ostalih klubova su pozvani: Ivan i Luka Okmažić iz BK Makarska, Roko Kukuljan iz BK Grobnik, Anja Nadu i Dante Rosanda iz BK Montes te Fran Bošnjak iz BK Šišmiš.



U Austriji se utrka održala na prekrasnoj, umjetnoj XC stazi sa svim mogućim tehničkim elementima. Jedna je od najljepših staza u Europi. Natjecatelji BK Mure Avanture ponosno su vozili u crveno – bijelim kockicama, u konkurenciji ponajboljih europskih vozača te postigli zapažene rezultate. Ivan Okmažić iz BK Makarska završio je na postolju s medaljom srebrnog sjaja.



U Mađarskoj, okolica Nagykanizse, vozila se utrka na XC stazi s puno tehničkih elemenata, pretežno po šumi i s puno visinske razlike po krugu. Organizatori su, u strahu da im naš Team ne pokupi sve medalje, već na samom startu stavili naše natjecatelje u zadnje redove.



Usprkos tome, naši reprezentativci su svojom borbenošću uspjeli postići odlične rezultate. Tako je Matija Trstenjak iz BK Mura Avantura osvojio je treće mjesto, dok je Ivan Okmažić iz Biciklističkog kluba Makarska pobijedio i osvojio zlatnu medalju. Prekrasna nagrada i prelijepo iskustvo za sve naše natjecatelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije