KOP Čakovec na klupskom kupu Hrvatske

Plaža Žnjan okupila je najbolje hrvatske pjeskaše na klupskom kupu Hrvatske u odbojci na pijesku 2016. Područje oko pješčanih terena popunjeno gledateljima i komentari podrške favoritima rezultirali su dobrom zabavom i razlogom više da se prati taj atraktivan sport.

Muško finale odigravalo se između predstavnika kluba odbojke na pijesku Zagreb i Žnjan, gdje je rezultatom od 2:0 bio bolji Zagreb.



U ženskoj konkurenciji pored KOP Čakovca u završnici kupa nastupile su domaćini KOP Žnjan, KOP Zagreb i KOP Žal iz Pule. Ždrijeb je odlučio da KOP Čakovec igra protiv domaćina, a drugi polufinalisti su KOP Žal i KOP Zagreb, koji su i prvi odmjerili snage. Rezultat je bio 1:1 pa zahvaljujući boljim poen količnikom KOP Žal ide u finale, zahvaljujući uvjerljivijoj pobjedi Drviš/Milin nad Jakoliš/Šutalo i tako Puljanke pomalo iznenađujuće eliminiraju prošlogodišnje osvajačice kupa KOP Zagreb.

Naše igračice u drugom polufinalu vide priliku za povoljan rezultat jer su u klupskom prvenstvu uspješno parirale Splićankama, no već je prvi susret u kojem su Ana i Sanda Novak s osjetnom razlikom izgubile od prvog splitskiog para Klarić/Vukasović, umanjile izgled za uspjeh, domaće su dominirale tijekom cijelog susreta, naročito su bile uvjerljive na servisu, naše nikako da stabiliziraju prijem servisa pa susret odlazi na stranu domaćih.



U drugom susretu naše Zorc/Tomašić protiv M. Bečić/L. Bečić igraju vrlo dobro, razvija se ravnopravna borba tokom seta, sve do završnice seta kad su domaće uspješnije i osvajaju prvi set. Ista slika je i u drugom setu, naizmjenično vodstvo jedne i druge ekipe od poen do dva i opet domaće sigurnije u završnici.

Poraz od domaćina je manje bolan time što se na kraju pokazalo da su izgubile od pobjednika kupa, jer su domaće priredile iznenađenje pobijedivši u finalu KOP Žal, rezultat je 1:1, ali su domaće bolje za jedan poen. Tako KOP Čakovec u ovogodišnjem kupu dijeli treće i četvrto mjesto s KOP Zagrebom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije