Na svečanom otvaranju Olimpijskih igara neće biti Filipa Udea

U hrvatskoj povorci prigodom svečanog otvaranja Olimpijskih igara zbog sportskog programa koji ih čeka već prvog dana natjecanja neće biti gimnastičara Filipa Udea, biciklista Đuraseka i Kvasine, boksača Hrvoja Sepa, streljačica Pejčić i Gustin, veslača Martina i braće Sinković, ali ni kompletne vaterpolske reprezentacije osim kapetana Josipa Pavića koji će, unatoč ranoj utakmici u subotu (10.20) protiv Amerikanaca, nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara.

Košarkaši i rukometaši imali su tu sreću da svoje prve utakmice igraju u nedjelju, drugog dana Igara, pa nema zapreka da se ne pojave u mimohodu na slavnoj Marakani.

Pretpostavljamo da na otvaranju neće biti niti Borne Ćorića kojem je ždrijeb dodijelio da igra s Francuzom Simonom već u subotu, za razliku od Marina Čilića koji će protiv Bugara Dimitrova zaigrati u nedjelju, baš kao i Ana Konjuh protiv Njemice Beck.

Poluteškaš Hrvoje Sep borit će se u subotu u prvom kolu protiv Egipćanina Arabyja, dok je superteškašu Filipu Hrgoviću ždrijeb namijenio Turčina Demirezena, s kojim se bori tek 13. kolovoza jer je u hrvatski boksač u statusu nositelja.

Ime prve prepreke saznala je i naša jedina predstavnica u džudu Barbara Matić (do 70 kg). Ona će se u prvom kolu namjeriti na Portorikanku Mariju Perez, 21. džudašicu svijeta. Ako pak prođe u drugi krug, Splićanka će se namjeriti na trostruku svjetsku prvakinju Yuri Alvear (2011., 2013. i 2014.) inače brončanu s posljednjih Igara.

U kvalifikacijama na Olimpijadi Filip Ude će nastupiti 6. kolovoza u 23:30 (po hrvatskom vremenu) u konju s hvataljkama. Finale na konju s hvataljkama na rasporedu je 14. kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije