NK Zebanec odustaje od natjecanja

Nogometni klub Zebanec trebao je u prvom kolu kupa Međimurskog nogometnog saveza dočekati Bratstvo iz Savske Vesi. Kako smo saznali u Međimurskom nogometnom savezu Zebanec je odustao od kup natjecanja i rezultat se bilježi 0:3 u korist Bratstva bez borbe, a razlog ovakvog poteza u Zebancu je mali broj igrača.

Kako trenutno stoje stvari Zebanec je definitivno odustao od iduće prvenstvene sezone i zamrznut će svoj status seniorske ekipe. Klub je osnovan 1986. godine i na žalost umjesto da u slavlju obilježava tri desetljeća djelovanja stanje u klubu je takvo da se zamrzava status seniorske ekipe. Puno igrača je napustilo klub i u Zebancu su trenutno svega četvorica igrača.

Održan je sastanak u klubu na kojemu je donesena odluka o promjeni financijskih uvjeta vezanih uz igrače, a uz ispadanje u treću ligu to su vjerojatno dva najveća razloga zbog kojih su igrači otišli. Bila je ideja da se igrački kadar popuni nekim igračima iz veteranskog kadra i mladim snagama, no od toga se odustalo.

Iz nekih sretnijih vremena – prvaci 2013.


U klubu nisu u minusu, nemaju nikakva potraživanja, nadaju se konsolidaciji u vlastitim redovima i najavljuju da se vraćaju iduće nogometne sezone nazad u prvenstvo.

Nisu zadovoljni Međimurskim nogometnim savezom jer je bilo rečeno da iz lige ispada jedan klub te da bi pretposljednji eventualno igrao kvalifikacije. U Zebancu su si dali truda i izborili se barem za pretposljednje mjesto, ali na kraju se pokazalo da to nije dovoljno. Nisu zadovoljni ni događanjima u višim ligama u kojima međimurski klubovi nisu htjeli u viši rang što je posljednično dovelo do ispadanja Zebanca.

Ekipa koja je osvojila prvo mjesto u lipnju 2013. godine

U klubu će dalje djelovati veteranski sastav. Što se tiče mladih snaga potpisan je sporazum s ŠN Sveti Martin da djeca iz Zebanca budu članovi tamošnje škole pa slijede dogovori o nastavku suradnje. Odluka o zamrzavanju je definitivna, treba vidjeti kako regulirati ovakav status s Međimurskim nogometnim savezom jer se u tridesetgodišnjoj povijesti kluba prvi puta događa ovakva situacija u Zebancu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije