Saudijski Al-Nassr FC pod vodstvom Zorana Mamića dolazi u Sveti Martin na Muri

Nakon brojnih klubova i reprezentacija različitih starosnih kategorija u Svetom Martinu na Muri imamo prilike ugostiti nešto egzotičniju nogometnu momčad. Naime, na dvadesetodnevne pripreme dolazi osmoplasirana momčad proteklog državnog prvenstva Saudijske Arabije.

Al-Nassr FC dolazi na pripreme u Sveti Martin na Muri od 10. srpnja do 29. srpnja. Bit će smješteni u hotelu Golfer u sklopu LifeClass Terma Sveti Martin, a trenirat će na igralištu NK Polet.


Dolaze iz glavnog i najvećeg grada Saudijske Arabije Riyadha te su najpopularniji klub u državi. Domaće utakmice igraju na stadionu Kralj Fahd pred maksimalno 62.685 muškaraca. U Saudijskoj Arabiji zabranjeno je ženama uživo gledati nogometne utakmice.

Klub je osnovan pred 60 godina, a osnovne boje su im žuta i plava. Nadimak kluba je Internacionalci. Samo ime kluba, Al-Nassr na arapskom znači pobjeda. Igrači osmerostrukog prvaka Saudijske Arabije su mahom Saudijci od kojih njih devet nastupa za reprezentaciju. U svojim redovima imaju tek jednog Poljaka i Malijca koji su i najvrijedniji igrači kluba.



Cjelokupna momčad vrijedi oko 12.38 milijuna eura. U svojoj povijesti šest puta su osvojili Kup kralja (nacionalni kup). Od međunarodnih titula najznačajnija je osvajanje Azijskog kupa pobjednika kupova te azijski Superkup. Glavni trener kluba je 44-ogodišnji Zoran Mamić, pomoćni treneri su Dejan Klafurić i Damir Krznar, a hrvatsku koloniju u klubu čini još i Ivan Štefanić, kondicijski trener. Trener golmana je Miralem Ibrahimović.

Ovo je svakako još jedna potvrda da se Sveti Martin na Muri i NK Polet pozicionira kao odlično mjesto za pripremu nogometnih klubova, što svakoko godi kako turističkim djelatnicima općine tako i članovima NK Polet, donosi portal nk-polet-smnm.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije