Mladići kreatori donjomihaljevske nogometne povjesnice

Domagoj Kanižaj, Franjo Legin, Daniel Posavec, Luka Buković, David Mustać, Dario Nađ, Alojz Legin, Dominik Gašparić, Filip Igrec, Luka Mustać, Stjepan Igrec, Dražen Slaviček, Mateo Orehovec, Mario Pongrac, Josip Mihalac, Matija Jambrešić, Karlo Pongrac, Mihael Pongrac, Mihael Vlah su mladići iz juniorskih sastava NK Drava Donji Mihaljevec/NK Mladost Sveta Marija.

Njihova imena će zbog mnogo čega biti upisana u mjesnu nogometnu povjesnicu. Prije svega glede ostvarenih rezultata na travnjaku pa potom po zajedništvu, druženju, prijateljstvu.

Što je tome prethodilo? – Obzirom da je djece sve manje, uz odobrenje Nogometnog saveza, klubovi NK Mladost Sveta Marija, NK Čukovec 77 i NK Drava su se udružili tako da sad limači i početnici igraju u Čukovcu, mlađi pioniri i pioniri u Svetoj Mariji, a juniori u Donjem Mihaljevcu koji su trenutno treći u prvenstvu – želja im je osvajanje prvog mjesta, dok u kupu igraju 1/4 finala gdje su nam ambicije jako velike – rekao nam je klupski predsjednik NK Drave Mladen Pongrac.

Bilo je to još kada su sigurno koračali prema završnicama u kupu i prvenstvu. U međuvremenu se je mnogo toga promijenilo na bolje dobivši završnicu u prvenstvu, a u kupu su zaostali korak, no biti finalistom tog prestižnog natjecanja nije mala stvar. Kroz dvije utakmice boljim skorom pogodaka u kup natjecanju su poraženi od nogometaša Međimurja premda su ih u uzvratu u Čakovcu pobijedili 2:1, presudio je poraz u Donjem Mihaljevcu 3:1. Raduje to što su sa SRC Mladost u Čakovcu ispraćeni pljeskom za nogometnu predstavu kakvu finale toga natjecanja nije dugo vidjelo.

I tada dolazi završnica prvenstava. Osvojivši prvo mjesto u svojoj D skupini, ostvarili su pravo na doigravanje za prvaka. Polufinalnu utakmicu igrali su sa Školom nogometa Sv. Juraj na Bregu. U tu utakmicu ušli su loše, a i protivnik ih je iznenadio vrlo čvrstom i agresivnom igrom. Već u prvih dvadeset minuta vodili su 3:0. Iskreno govoreći, mogli su još i više, ali nisu realizirali sve svoje prilike. – Mi smo se tek onda počeli vraćati u utakmicu i stvarati prilike, da bi do kraja prvog poluvremena smanjili na 3:1.

Nakon poluvremena, i tek nekoliko riječi trenera Tomice Lipića igračima, na teren je ušla sasvim druga ekipa. Počeli smo igrati kako znamo i poslije velike borbe uspjeli smo preokrenuti utakmicu i pobijediti 4:3. U toj utakmici došla je do izražaja kvaliteta igrača, koju su na kraju krajeva pokazali i u finalu kupa s Međimurjem. U finalu smo igrali s Jedinstvom iz Novog Sela na Dravi koje smo pobijedili s 3:1.

Tu smo dominirali tokom cijele utakmice i pobjeda je mogla biti puno izraženija da smo iskoristili bar još nekoliko svojih prilika – prisjeća se predsjednik Pongrac i dodaje kako nisu u cijelosti bili zadovoljni s izvještavanjem medija s te utakmice, no i to će zaboraviti jer ipak su najbolji u Međimurju i moralni pobjednici Kupa MNS.

Za sve ovo zasluge pripadaju najprije nogometašima i njihovom treneru Tomici Lipiću, a Pongrac će dalje reći: – O zaslugama ne volim govoriti, ali pored igrača i trenera, posebno bih spomenuo Željka Kanižaja, tajnika NK Mladost iz Svete Marije, koji je idejni začetnik ovog projekta s mlađim kategorijama, i koji je odradio nemjerljiv logistički posao. – dodao je na kraju Pongrac.

‘Sutra je novi dan’ – skori početak novog natjecanja u koje će u Donjem Mihaljevcu ući s jednakim, ako ne i većim, ambicijama jer ne žele ‘plesati samo jednu ljeto’.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije