Juniorke svladale i Brazil na Svjetskom prvenstvu, Stela Posavec najefikasnija

Hrvatske juniorke nakon minimalnog slavlja nad Austrijom na otvaranju Svjetskog rukometnog prvenstva u Rusiji, u drugom kolu skupine B susrele su se s reprezentacijom Brazila. Djevojke su pokazale nešto koncentriraniju igru od one protiv Austrije, a iako neizvjesnosti ni ovog puta nije nedostajalo na kraju su Hrvatice upisale još jednu pobjedu i ostale na maksimalnom učinku.

Nešto je bolje u susret ušao Brazil koji je do pete minuta utakmice otišao na +2 (3:1). Sjajnim proigravanjem na crtu Oremović smanjuje zaostatak na 2:3, a samo nekoliko minuta kasnije Stela Posavec s linije sedam metara poravnava na 3:3. Tada je krenula bolje Hrvatska i posložila napad, a dobra obrana tjerala je Brazilke na greške. Sve su to iskoristile naše djevojke za odlazak na +4 (9:5) u 15. minuti što je natjeralo gostujućeg trenera na minutu odmora. Igra Brazila popravila se u narednih minutama, naše cure su iz 6-0 obrane prelazile u 5-1 koju je Brazil lako čitao i u posljednjih pet minuta prvog dijela ušlo se s izjednačenih 11:11. Nesmotrene greške natjerale su i hrvatsku klupu na time-out, no unatoč tome nije bilo nikakve promjene. Do odlaska u svlačionice Brazilke su postigle pogodak više te otišle na predah s minimalnom prednošću (12:13).



U uvodnom dijelu drugog poluvremena nastavilo se brazilsko vodstvo, ali u 35. minuti hrvatski redovi su se posložili, djevojke su pokazale koncentriraniju igru i odličnim proigravanjem Pavković poravnale na 15:15. Tu se hrvatske juniorke nisu zaustavile te su s dvije igračice manje uspjele prijeći u vodstvo preko raspoložene Paule Posavec i u 39. postavile 18:16. Protivnice se nisu predale, ponovno su pojačale tempo, pritisnule su Hrvatice i u 50. minuti izjednačile na 21:21. Zagrizle su naše djevojke u posljednjih četiri minuta susreta i preko Paule Posavec ponovno pobjegle na +2 (25:23) da bi na kraju ponovno upisale minimalno slavlje rezultatom 26:25.

Treću utakmicu na Svjetskom prvenstvu Hrvatska igra u srijedu 6. srpnja u 19 sati protiv Francuske, donosi portal hrs.hr.

U redovima Hrvatske najefikasnija je bila Stela Posavec sa 7 golova i stopostotnim učinkom. Četiri gola je postignula iz igre i tri sa crte sedam metara. Paula Posavec je postignula pet golova i imala jedan nerealizirani sedmerac. Nikolin Zadravec postignula je jedan gol. Bravo za međimurske rukometašice!

GRUPA B:
HRVATSKA – BRAZIL 26:25 (12:13)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije