Otvorena zabavna škola nogometa u Malom Mihaljevcu

Projekt Otvorene zabavne škole nogometa koji je pokrenula danska nevladina udruga CCPA – OFFS (Open Fun Football Schools) s idejom da se djeca u dobi od 4 do 12 godina kroz zabavni koncept treninga upoznaju s nogometnom igrom, proširio se u 16 godina na 17 zemalja s područja bivše države, Kavkaza, srednje i istočne Europe te Bliskog istoka i Azije.

Riječ je o zemljama koje su u bližoj povijesti bile sudionici ratnih sukoba ili su prošle kroz značajne društvene promjene pa je koncept zabavne škole nogometa iskorišten kao alat za promicanje demokratskih procesa, mira, razumijevanja, stabilnosti i socijalne kohezije.

Projekt se u Hrvatskoj provodi od 2003. godine i od tada je obuhvatio veliki broj djece iz brojnih hrvatskih sredina koje su prepoznale njegovu vrijednost. U Hrvatskoj je projekt, na zahtjev pokretača, prerastao u samoodrživ projekt. U Malom Mihaljevcu projekt je održavan već četvrtu godinu za redom u kojem sudjeluju djeca iz gotovo cijele naše županije.


Organizatori projekta: Udruga mladih Mali Mihaljevec, Udruga mladih Mihovljan, Udruga žena Mali Mihaljevec, NK Mali Mihaljevec i DVD Mali Mihaljevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije