Ispadaju Sokol, Sloboda (M), Kraljevčan 38 i Dinamo (P)?

Posljednje odnosno 30. kolo 1. Međimurske nogometne donijelo nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica u kojima su se klubovi grčevito borili za opstanak u ligi. Tako je BSK iz Belice, koji je jedno vrijeme već bio prežaljen, spletom povoljnih za njega rezultata dobio veliku priliku na svom travnjaku protiv susjednog Dinama iz Palovca da se spasi.

I tu je priliku objeručke iskoristio odigravši odličnu utakmicu te pobijedivši u najvažnijoj utakmici sezone Palovčane čak 5:1 te ih gurnuvši kako sada stvari stoje u niži rang. Strijelci za Beličance bili su u dva navrata Novak i Šarić te Mavriček, dok pak je za goste počasni pogodak postigao Marčec. BSK je nastupio u sastavu Panić, K. Mihalec, M. Mihalec, Kaniški, Mavriček (od 87. Buhin), Frančić (od 85. Kerovec), Šarić, Paler, Škvorc, Dragović (od 85. Buhin), Novak (od 85. Haček). Trener: Danijel Mavriček.

U Domašincu Dinamo koji je također mogao ispasti ugostio je Mladost iz Palinovca koja je neopterećena rezultatski došla pošteno odigrati utakmicu. Domaćin desetkovan je mobilizirao sve raspoložive snage za ovu utakmicu koju je fantastičnom borbenošću i potpuno zasluženo dobio te se spasio od ispadanja. Za domaćina nije najbolje započela utakmica jer ih je šokirao pogotkom Novak u 28. minuti.

Erić u 43. minuti poravnava rezultat na 1:1, da bi Krznar nakon što je bio srušen u gostujućem realizirao kazneni udarac i preokrenuo rezultat na 2:1. Erić je ponovno strijelac i u 79. minuti, dok pak Kolarić u 89. minuti uspijeva tek smanjiti rezultat na 3:2. Dinamo iz Domašinca u ovoj je utakmici nastupio u sastavu Novak, Bihar, Papak, Krznar, Dominić, Lovrenčić, Jakšić, Marodi, Herman, Erić, Kovač.

U Oporovcu su igrali Galeb i Kraljevčan 38, obje ekipe koje su bile u teškoj situaciji i ona koja pobjedi se sa sigurnošću mogla spasiti. Gosti su poveli u 51. minuti pogotkom Lipića, da bi u 72. Mesarić poravnao rezultat, dok pak je R. Balent u 75. postigao pogodak vrijedan pobjede i opstanka u ligi. Galeb je nastupio u sastavu Fabić, Višnjić, N.Balent, Sokač, Fleten, Meznarić (od 88. Križaj), Ružman (od 86. Kos), D.Balent (od 78. Pigac), Mesarić (od 85. Vuk), R.Balent, Markan, trener Damir Pigac.

Sloboda iz Mihovljana je ponovno ostvarila pobjedu pobijedivši Spartak usred Male Subotece rezultatom 2:0. Pogotke su postigli Čalopa u 6. te Barić u 47. minuti. Sloboda je nastupila u sastavu Moharić, Tisaj, Flac (od 61. Želežnjak), Horvat, Sovar, Mihalković, Tremski, Lukman, Čalopa, Culjak, Barić (od 61. Sanjković), trener: Ivan Hamunajec.

Mladost je u Svetoj Mariji očekivano od 4:0 pobijedila Sokol iz Vratišinca. Nađ u dva navrata Štrok i Vlah bili su strijelci za Mladost koja je nastupila u sastavu Pancer, Zvošec (od 71. Posavec), F.Igrec, Matulin, Vlah, Nađ, Gašparić, Štrok, Pahek (od 75. Mustač), Blažinčić. Trener: Branko Lipić.

Susjedni derbi Mladosti iz Ivanovca te novog prvaka lige Sloge iz Čakovca završio je pobjedom Sloge od 4:2. Murković i Fučko postigavši po dva pogotka donijeli su Slogašima vodstvo od 0:4, da bi N. Horvat iz kaznenog udarca i Mikić smanjili rezultat na konačnih 2:4. Sloga je nastupila u sastavu Mihalković (od 63. Vurušić), Kolar, Kosalec, Fučko, Murković, Vugrinec, Borko, Zoka, Koprivec, Sečan, Gyofi (od 61. Ban). Trener: Tihomir Blažeka.

Polet je pobijedio Omladinac u Novom Selu Rok. Mihalović je s dva pogotka donio vodstvo domaćinu od 2:0, da bi N. Bašek, Palfi i S. Baksa preokrenuli rezultat na konačnih 2:3. Polet je igrao u sastavu Vibovec, Varga (od 45. Žvorc), N.Bašek, D.Bašek, Posavec, K.Baksa, S.Baksa, Gajnik (od 58. Ujlaki), Palfi (od 90. Krištofić), Toplek, Kamenić. Trener: Ivan Dominić.

Trnava je na kraju sezone ostvarila pobjedu protiv Jedinstva 5:3. Jakšić u 1. minuti dovodi domaćina u vodstvo da bi Bačan u 45. minuti poravnao rezultat na 1:1. U nastavku Vugrinec u 52. minuti iz kaznenog udarca donosi novo vodstvo domaćinu H. Markušić u 58. te u 64. postiže pogotke za 4:1, a Vugrinec u 70. za 5:1. M. Horvat u 88. te T. Miko u 89. minuti postižu pogotke za konačnih 5:3. Trnava je nastupila u sastavu Harmicar, Varošanec, Baksa (od 46. H.Markušić), Klarić (od 56. Igrec), Mlinarec, Vlašić (od 71. Kranjčec), Farkaš, H.Markušić, Jakšić, Magdalenić (od 75. Varošanec), Vugrinec (od 72. Šavora). Trener: Petar Medvar.

Zbog treće opomene pravo nastupa u prvom jesenskom kolu nemaju:
KRALJEVČAN 38 – Dino Špoljar
DINAMO (D) – Filip Papak , Stjepan Krznar
MLADOST (Pal.) – Goran Fileš
BSK – Nikola Kaniški
SLOGA (Č) – Renato Kolar
DINAMO (P) – Filip Jančec

Kazne isključenim igračima:
MLADOST (Pal.) – Hrvoje Vugrinec jedna utakmica
POLET (P) – Nino Posavec jedna utakmica

Lista strijelaca:
39 zgoditaka – Ivan Fučko (Sloga Č)
29 zgoditaka – Stjepan Krznar (Dinamo D)
25 zgoditaka – Mišo Palfi (Polet P)
22 zgoditka – Tomica Mlinarec (Trnava)
21 zgoditak – Nino Patafta (Mladost I), Siniša Baksa (Polet P), Davor Štrok (Mladost SM)
16 zgoditaka – Krunoslav Frančić (BSK), Roberto Skoliber (Omladinac NSR)
15 zgoditaka – David Vugrinec (Trnava), Marko Mihalović (Omladinac NSR)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije