Prijem za Alenu Hrušoci, najbolju hrvatsku preponašicu

U općinskoj vijećnici u Nedelišću održan je prijem za Alenu Hrušoci, najbolju hrvatsku preponašicu, koja je u posljednjih nekoliko utrka ostvarila fantastične rezultate u disciplinama 100 i 400 metara prepone. Naime, Alena, članica AK Nedelišće se pobrinula da međimurska atletika dobije još jedan povijesni rezultat. Na nedavno održanom natjecanju u glavnom gradu Tunisa, na atletskom stadionu Radès u utrci na 400 metara s preponama Alena je osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Mediterana za atletičare do navršene 23 godine starosti.

Alena je normu za ovo natjecanje postigla već početkom svibnja u SAD-u gdje je trenirala i natjecala se za svoj fakultet (Lafayette, Louisiana)i istrčala 8. rezultat svih vremena u Hrvatskoj na 100 metara s preponama (13,84) i 2. rezultat svih vremena u Hrvatskoj na 400 metara s preponama (57,74), što je postignuta norma za predstojeće Europsko prvenstvo u atletici koje će se održati u Amsterdamu od 6. do 10. srpnja ove godine.

Tim povodom načelnik Općine Nedelišće Darko Dania organizirao je prijem na kojem je Aleni dodijeljeno priznanje i novčana nagrada od pet tisuća kuna. – Alena, osim što je odlična sportašica, kazao je Dania, stipendistica je Općine Nedelišće, tako da smo i zbog toga posebno ponosni na njezine ostvarene rezultate. Znam da ta sredstva nisu velika (5.000 kuna), ali sama Alena je kazala kako će joj dobro doći u nabavci opreme i prijeko potrebnih vitamina tijekom priprema.

Isto tako, Dania je kazao kako će i u Općini sve učiniti da zadrže Alenu u AK Nedelišće, jer danas bogati klubovi ‘preuzimaju’ ne samo atletičare već i sve ostale nadarene mlade sportaše. Općina Nedelišće nije velika kao Grad Zagreb ili Rijeka, ali u dogovoru s klubom i samom Alenom poduzeti ćemo sve da ona i dalje ostane u Nedelišću. Stoga ćemo za iduću godinu u proračunu Općine , ali i uz nove sponzore pokušati namaknuti određena sredstva, kako bi imala mogućnosti i dobre uvjet za rad i razvoj u Nedelišću.

Aleksandar Puklavec, tajnik AK Nedelišće pak je dodao kako su Alena i njezini odlični rezultati samo dokaz da atletika može funkcionirati i u manjim sredinama. – Mi smo kao klub možda malo i bili u problemima, nastavlja Puklavec, prije svega zbog nedostatka trenera, pa smo dio kvalitetnih atletičara morali prepustiti dalje, no polako smo krenuli s reorganizacijom.



Alena se zahvalila na priznanju i nagradi načelniku, ali i svojim dosadašnjim trenerima Aleksandru Puklavcu i Željku Jagecu koji su je usmjerili prema atletici i u svakom trenutku dosadašnje karijere bili velika podrška. Nakon Tunisa, Hrušoci se vratila u Hrvatsku, gdje će uz pomoć vodećeg stručnjaka za utrke s preponama Zagrepčanina Igora Čordaša odraditi pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo u atletici, koje će se održati u srpnju ove godine u Amsterdamu.

Spomenimo i to kako su uz Alenu i njezine trenere Aleksandra Puklavca i Damira Posavca (najboljeg sportaša Općine Nedelišće u 2015.) na prijemu bile i mlade atletske nade iz AK Nedelišće Ema Dania, Sara Treska,Roko Farkaš i Marin Žnidarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije