KOP Čakovec u Zagrebu oslabljen zbog školskih obaveza

U Zagrebu je 5. i 6. oipnja održan prvi dio natjecanja I. Državne lige u odbojci na pijesku, KOP Čakovcu ovako rani početak natjecanja nikako nije išao na ruku, jer nije mogao nastupiti u najjačem sastavu, zbog školskih obaveza Ane i Sande Novak te Ane Stanković zbog obaveza na fakultetu. S druge strane kako je klub ostao bez igrališta kod ETŠ-a, još uvijek nema primjerene uvjete za treninge, iako se rješenje traži od početka godine, no u klubu se nadaju da će se i dogovori s gradom oko uređenja igrališta na lokaciji kod NK Sloge ovih dana početi i realizirati.

Boje KOP Čakovca ovaj vikend su na Jarunu branile Natali Žigo-Štefulj, Sara Petak, Maja Horvat, Inga Varga, Mailinda Vnuk i Iva Bulović, iako je u šest susreta osvojen samo jedan bod djevojke nisu razočarale, igrale su borbeno u većini mečeva ravnopravno su parirale protivnicama, manjkalo je malo snage i iskustva. Najučinkovitije su bile Inga i Maijlinda koje su u prvom susretu s 2:0 bile bolje od jarunskog para, iako im je to bio prvi nastup na prvenstvu Hrvatske, po igri se to nije dalo zaključiti, cijeli susret su odigrale na visokom nivou i sigurno uknjižile pobjedu.



U drugom susretu protiv osječke Retffale povele su 1:0 u setovima, ali na kraju su Osječanke slavile, protiv Vrapča umalo veliko iznenađenje jer su favorizirane igračice Vrapča jedva izvukle pobjedu rezultatom 2:1. Jedan od najinteresantniji i najneizvjesnijih susreta je bio protiv splitskog Žnjana, kako dva para igraju paralelno na dva igrališta, na jednom su igrale Inga i Maijlinda, na drugom Natali i Sara, doslovno se osvajao poen za poen, pa je u sva četiri seta na tehničkom time-outu rezultat bio 11:10, što najbolje pokazuje ravnopravnu borbu, Inga i Maijlinda su u završnici oba seta popustile pa su Splićanke slavile, Natali i Sara igraju odlično, u neizvjesnoj borbi poravnavaju na 1:1, ali naše i treći susret u kojem se igra treći odlučujući set gube.



Maja i Iva su na natjecanju odigrale po tri susreta i nisu razočarale, odigrale su u okviru svojih mogućnosti, posebno raduje napredak u igri Ive Bulović kojoj će ovo iskustvo itekako dobro doći jer nju očekuje nastup na kadetskom prvenstvu kroz dva tjedna.

Na kraju moramo biti u danim uvjetima zadovoljni prikazanom igrom i zalaganjem igračica, iako je žal za propuštenim bodovima u tri izgubljena susreta u kojem je o pobjedniku odlučivao treći set, za nadati se da će u drugom dijelu natjecanja KOP Čakovec nastupiti u kompletnom sastavu i kroz mjesec dana treniranja u normalnim uvjetima uspjeti nadoknaditi propušteno i zadržati status prvoligaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije