Alena Hrušoci prvakinja Mediterana

Ove subote Alena Hrušoci (Atletski klub Nedelišće) se pobrinula da međimurska atletika dobije još jedan povijesni rezultat. Na natjecanju održanom u glavnom gradu Tunisa, istoimenom Tunisu, na atletskom stadionu Radès u utrci na 400 metara s preponama Alena je osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Mediterana za atletičare do navršene 23 godine starosti.



Natjecanju su nazočili atletičari iz 13 mediteranskih zemalja i natjecali se u svim stadionskim atletskim disciplinama. Hrvatsku delegaciju je činilo samo šest atletičara iz razloga što je za ovo natjecanje bilo je potrebno postići strogu normu za nastup.



Alena je normu za ovo natjecanje postigla već početkom svibnja u SAD-u gdje je trenirala i natjecala se za svoj fakultet (Lafayette, Louisiana). Odmah po završetku obaveza na fakultetu Alena je sjela na zrakoplov i dva dana prije početka natjecanja stigla u Tunis, kako bi bila spremna ostvariti svoj najbolji plasman na velikim natjecanjima u karijeri. Iako je posjedovala sportsku formu i rezultat za ovakav plasman, manji problem je predstavljao naporan put i promjena vremenske zone (7 sati). Međutim, sa sučevim pucnjem svi su problemi zaboravljeni i Alena je u dobroj trci i odličnom finišu osvojila zlatnu medalju u vremenu 58,65 sekundi, ostavivši iza sebe Talijanku Valentinu Cavalleri i Turkinju Yildirim Deryu.



Nakon Tunisa, Alena se vraća u Hrvatsku, gdje će uz pomoć vodećeg stručnjaka za utrke s preponama Zagrepčanina Igora Čordaša (trenera hrvatskih rekorderki Andreje Ivančević i Nikoline Horvat) obaviti pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo u atletici, koje će se održati u srpnju ove godine u Amsterdamu. Ovo znači da ćemo Alenu moći po prvi puta uživo vidjeti i na malim ekranima. Ukoliko se dobro pripremi, Alena će biti kandidat za polufinale ovog natjecanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije