Dva svjetska i jedan europski rekord za članove PLK Pozoj

U Zadru je od 27. do 29. svibnja održano Europsko prvenstvo u powerliftingu u organizaciji federacije GPA – Global Powerlifting Alliance i Hrvatskog Sokola. Na natjecanju je u tri dana nastupilo više od stotinu natjecatelja iz Latvije, Poljske, Slovačke, Mađarske i ostalih susjednih zemalja. Za Hrvatsku GPA reprezentaciju su zadnjeg dana u bench pressu nastupali i članovi PLK Pozoj Čakovec Martin Slaviček u kategoriji Teen 1 ( 13-15 godina ), Goran Karamarković Open i Ivan Lesjak Master 4 (55 – 59 godina).

Martin Slaviček je s podignutih 110 kg postavio novi svjetski rekord u kategoriji do 82,5 kg, naravno postao europski prvak, ali i bio apsolutni pobjednik među svim kadetima. Goran Karamarković je s podignutih 160 kg također postao europski prvak, europski rekorder i najbolji senior natjecanja, dok je Ivan Lesjak u kategoriji do 82,5 kg sa 115 kg na benchu uz titulu europskog prvaka postao i novi svjetski rekorder.

Nakon ovog najvećeg uspjeha međimurskog powerliftinga članovi PLK Pozoj kreću u pripremu za nova natjecanja uz želju za prisustvovanjem na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Knjaževcu u rujnu ove godine. Također zahvaljuju svima na potpori i podršci, a posebno gradonačelniku Stjepanu Kovaču.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije