VIDEO: 8. Priločki maraton okupio 116 biciklista

U subotu je održan 8. Priločki maraton. S ukupno 116 vozačem odnosno vozačicama ovo je bio najbrojniji Priločki maraton do sada. Riječ je o teškoj utrci koja je mješavina ceste, makadama, teških uspona i dugih ravnih dijelova. Priločki maraton je najbrojnije natjecanje u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog.


Na velikom priločkom maratonu startalo je 50 biciklista i dvije hrabre biciklistice. Biciklisti su morali prevaliti oko 170 km s visinskom razlikom od 2000 m. Sa startom u Prelogu, u Sportsko rekreacijskom centru DG Sport, prvom kontrolnom točkom na vrhu Kalnika, zatim drugom kontrolnom točkom na vrhu Ivanščice treća je kontrolna točka na Mohokosu, a cilj je u Prelogu.


Prvi u cilj su ušli braća Matija i Josip Meštrić iz BK Maraton Kreidler (6h:01min:21sek), Pilski Milo iz BGK Tuškanac Zagreb (6h:10min:24sek). Kod žena prva u cilj je stigla Belović Valentina iz TK Maksimir (8h:40min:09sek), drugo mjesto zauzela je Horvat Ivana iz BBK ASI (10h:14min:39sek).



Mali priločki maraton ove godine vozili je 45 biciklista i dvije biciklistice. Antoniju Šestanu bilo je potrebno da obiđe dvije kontrolne točke na vrhu Kalnika i Drenovcu za 2h i 45 minuta i stigne prvi u cilj. Na drugom i trećem mjestu malog maratona završili su Fabić Ilija i Juran Dario. Kod žena Horvat Majda završila je prva, dok je iza nje stigla Hikec Ana.


Ove godine prvi put je startao i cestovni maraton sa 16 natjecatelja. Točke koje je potrebno osvojiti su planinarski dom na Kalniku, izvor Žgano vino na Ivanščici te vrh Mohokos. Prvi u cilj stigao je Kriković Darko, iza njega stigli su Špehar Luka i Gal Goran. Oko organizacije cestovnog maratona pomogli su članovi MBK Mura.


Na kraju ovog izvještaja moramo se zahvaliti članovima BK Prelog i MBK Mura koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestaciju, zatim zahvaljujem DG Sport-u na srdačnom gostoprimstvu. Prostor i usluga samo su šlag na torti ovog odličnog natjecanja. Zahvaljujem i svim zlatnim i srebrnim sponzorima. Hvala i gradonačelniku Grada Preloga, Ljubomiru Kolareku, što je uveličao ovaj za nas veliki događaj.



A najveća zahvala ide svim natjecateljima koji ste se odazvali u ovako velikom broju i što ste svojim naporima i borbenošću omogućili da ovaj maraton u potpunosti uspije. Čestitke svima koji ste završili 8. Priločki maraton, a posebne čestitke idu pobjednicima u muškoj i ženskoj kategoriji. Nadam se da je svim natjecateljima i bodriteljima Prelog i Priločki maraton ostao u lijepom sjećanju i da se iduće godine vidimo u još većem broju na 9. izdanju Priločkog maratona.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije